Gå til sidens hovedinnhold

DNB forbedrer resultatet med en halv milliard

Artikkelen er over 5 år gammel

DNBs driftsresultat for årets andre kvartal er en halv milliard bedre enn i 2014. – Vi er godt fornøyde med utviklingen, sier DNBs konsernsjef Rune Bjerke.

Konsernsjefen åpnet framleggingen av resultatet for andre kvartal med litt selvskryt, der Norges største bank ble omtalt som «én av Europas mest solide og kostnadseffektive banker».

– Dette er et OK kvartal å vise til. Lite dramatikk, lite negative overraskelser, mye soliditet og mye stabilitet i tallene. Driftsresultatet er opp 10 prosent fra andre kvartal 2014, sier Bjerke.

Driftsresultatet for andre kvartal er på 5.062 millioner kroner, 508 millioner bedre enn andre kvartal i 2014. Etter et godt resultat i første kvartal er det samlede driftsresultatet for første halvår på 11.594 millioner kroner, mot 10.032 millioner i 2014.

Økte utlån

Ifølge kvartalsrapporten fra DNB er volumvekst, forbedrede innskuddsmarginer og økte provisjonsinntekter hovedgrunnen til det gode resultatet.

– Vi har en robust portefølje og lave nedskrivninger på utlån, og tapsutsatte engasjementer viser nedgang. I tillegg lykkes vi med å øke inntektene fra andre produkter enn utlån, for eksempel eiendomsmegling og rente- og valutasikring, sier Bjerke.

DNBs utlån økte med 9,6 prosent fra andre kvartal i 2014. Innskuddsvolumene økte med 7,3 prosent, ifølge kvartalsrapporten. Valutakurseffekter blir omtalt som hovedgrunnen til volumveksten.

Lavere vekst

Veksten i verdensøkonomien er derimot moderat. Bjerke er tydelig på at norsk økonomi er på vei inn i en periode med vesentlig lavere vekst enn de foregående seks-sju årene.

– Norsk økonomi har viktige støtdempere som likevel gjør at landingen blir myk. Rentekutt bidrar til å støtte opp under husholdningenes kjøpekraft og til å holde kronen svak. En svak krone betyr høyere lønnsomhet og bedret konkurranseevne for eksportørene.

Styringsrenta er nå på historisk lave 1 prosent.

– Vi har hatt ett rentekutt i år og vi mener vi skal klare oss med ett rentekutt til. Kommer det flere etter det blir det tyngre og tyngre, sier Bjerke. (©NTB)