Ingen avklaring i BT før helgen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fristen for de ti som har fått sluttpakketilbud er utsatt til mandag.

DEL

Ti ansatte i BT fikk denne uken beskjed om at de ikke er ønsket med videre i avisens fremtidige organisasjon.

LES OGSÅ: Ti journalister sies opp i BT

I utgangspunktet hadde de ti frist på seg til fredag klokken 1500 med å svare ja eller nei på om de ønsket å ta sluttpakke. Dersom svaret på det er nei, vil de ti likevel miste jobben.

Fortsatt i samtaler

Allmøte og klubbmøte om nedskjæringer i BT. 
 
Arild Berg Karlsen og Dag Idar Tryggestad

Allmøte og klubbmøte om nedskjæringer i BT. Arild Berg Karlsen og Dag Idar Tryggestad Foto:

Til BA sa klubbleder i BT, Dag Idar Tryggestad på onsdag at det var den tristeste dagen hans på jobb gjennom 15 år i BT.

– Ti personer har fått et tilbud som er en tvungen sluttpakke. Takker de nei, så vil bedriften gå videre med sin prosess. Det betyr i realiteten en oppsigelse, sa Tryggestad.

BT-redaktør Øyulf Hjertenes sier til BA fredag ettermiddag at nedbemanningsprosessen ikke er avklart som planlagt.

– Vi er fortsatt i samtaler med de ansatte som er rammet av nedbemanningen, og det dukker hele tiden opp ting vi må undersøke. Vi trenger litt mer tid på dette, og regner med å gjøre opp status mandag ettermiddag, sier Hjertenes.

Stor beslutning

Han ønsker ikke å kommentere om noen, eller eventuelt hvor mange, som har takket ja til sluttpakke av de ti som fikk tilbudet tidligere i uken. Fra før har 15 ansatte frivillig søkt om sluttpakke, men avisen skulle i utgangspunktet nedbemanne redaksjonen med 30 årsverk.

LES OGSÅ: – Vi skal kjempe for hvert eneste årsverk

– Dette er en stor beslutning for mange, og så lenge vi er i dialog, så går vi ut over fristen som var satt.

PRIORITERE:  – Jeg skulle gjerne hatt 200 journalister i BT hvis det var mulig, men vi må forholde oss til realitetene og prioritere de ressursene vi har på en god måte, sier Øyulf Hjertenes. FOTO: ARNE RISTESUND

PRIORITERE: – Jeg skulle gjerne hatt 200 journalister i BT hvis det var mulig, men vi må forholde oss til realitetene og prioritere de ressursene vi har på en god måte, sier Øyulf Hjertenes. FOTO: ARNE RISTESUND

– Hvordan har denne dagen vært for deg, Hjertenes?

– Jeg vil helst ikke si så mye om det, men det er klart at vi er et hus som er preget av situasjonen, sier BT-redaktøren.

– Hva skjer dersom noen ønsker å prøve sluttpakkesakene rettslig?

– Vi er forberedt på at det kan komme til å skje, men nå tar vi tingene steg for steg. Vi skal drøfte med tillitsvalgte, før det eventuelt sendes ut varsel om oppsigelse. Jeg håper i det lengste at vi skal kunne løse dette uten at det oppstår konflikter, sier redaktøren til BA.

Klubbleder Tryggestad ønsket ikke å kommentere denne saken fredag.

Artikkeltags