I 13 år har Yngve Fløisand vært leder for boligutvikleren JM i Hordaland.

Fra 1. august går han fra JM til Privatmegleren. Der skal han skal ikke ta opp konkurransen med eiendomsmeglerne om å selge flest boliger, men lede og være medeier i et nyopprettet kompetansehus for nybygg.

Skal gi boligråd

Daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen forteller i en pressemelding at dette er et nytt konsept i bransjen.

– Den nye virksomheten vil være  kompetansebasert og skiller seg innholdsmessig vesentlig fra det noen annen aktør i bransjen kan levere, sier Jørgensen i pressemeldingen.

Ifølge Jørgensen er det avgjørende for etableringen av selskapet at Fløisand ble med på laget.

Fløisand har i løpet av 13 år i JM hatt ansvaret for bygging, salg og regulering av cirka 2500 boliger i bergensområdet.

– Fløisand er en av dem med mest kompetanse på boligutvikling og de krevende prosessene som følger av boligbygging. Uten ham ville det ikke være naturlig eller mulig å etablere et kompetansehus for nybygg, sier Jørgensen.

– Vil gjøre nybygg mer lønnsomt

Fløisand mener den nye jobben blir spennede.

– Hensikten er å utvikle dette til et sterkt konsept som gir meglervirksomheten er nytt og fruktbart tilsnitt. Vi vil gjøre nybygg mer lønnsomt for utbyggerne, fra tegnebrettet til salg, sier Fløisand i pressemeldingen.
 

Tanken er at de i den nye virksomheten skal komme med råd i byggeprosesser på et tidlig stadium.

– De fleste utbyggerne i bergensregionen er små og mellomstore virksomheter. Vi skal bidra med kompetanse innen kommunale prosesser helt frem til politiske vedtak, og ikke bare en tydeligere markedsføring av nye prosjekter, sier Fløisand.

Tilsvarende virksomhet finnes ikke i Bergen, påpeker han.

Fløisand mener de kan bidra til å sikre en forutsigbar prosess og flere kommersielle muligheter for utbyggerne.