(Bergensavisen)

Siden mai har den meget spesielle eiendommen på Mathopen ligget ute på Finn.no.

– Eiendommen er unik. Det er ord som ofte brukes av oss eiendomsmegler, men dette er virkelig unikt i Bergen, sier eiendomsmegler Lars Albertsen.

Akkurat det er det vanskelig å ikke gi ham rett i.

Eiendommen er på neste to mål, har én kilometer lang strandlinje og en egen øy. Den har og en egen havn nærmest komplett skjermet for innsyn.

Men herlighet koster, og ligger per dags dato ute med en prisantydning på 19,5 millioner kroner. Etter flere måneder, tas den nå av markedet.

Årsak: De får ikke solgt den.

Det er ikke første gang sjøtomten legges ut for salg.

DROPPET PRISEN MED OVER FEM MILLIONER

I 2012 lå den ute med samme prisantydning som taksten, nemlig 25 millioner kroner. Etter en stund på markedet, ble boligen tatt ut, for så bli relansert i sommeren.

– Det er slik markedet i Bergen er for denne prisklassen. Det siste årene kan du telle på én hånd hvor mange eiendommer som har gått for over tolv millioner kroner, også vidt meg bekjent har ingen gått for over 14 millioner kroner, sier eiendomsmegler fra Privatmegleren, Lars Albertsen.

I skrivende stund ligger det elleve eiendommer med en prislapp på over ti millioner kroner for salgs på Finn.no.

Flere har ligget ute en god stund.

– Sånn er markedet, og det er egentlig likt for alle norske byer utenfor Oslo, sier Albertsen.

– Hvorfor er det sånn?

– Det er vanskelig å si. Jeg tror ikke det er mangel på rikinger i Bergen, for å si det sånn, men mange bor allerede godt, sier Albertsen.

BOR ALENE PÅ TO MÅL

Albertsen forteller at han har hatt en rekke privatvisninger, og at han har hatt flere potensielle kjøpere.

– Vi har vel hatt ti privatvisninger og hatt 4-5 som reelt har vurdert å kjøpe den. To er fortsatt interessert, sier Albertsen.

Nå fjernes likevel annonsen fra Finn.no.

– Dette er en eiendom som egner seg best på våren og sommeren, og vi går nå inn i en tid der markedet roer seg ned. Så legger vi den sikkert ut for salg igjen når våren kommer, sier Albertsen.

– Har du tro på at du skal få 19,5 millioner kroner for den?

– Eiendommen blir nok solgt før eller siden, men vi ser at det tar tid med eiendommer til over ti millioner kroner.

– Hvorfor ligger den ute for salg?

– Den er litt stor for én person. Egentlig passer eiendommen best for selskaper som vil ha den til representasjon, en stor familie, eller at eventuelt flere familier går sammen, sier Albertsen.