Da jobbreisende sviktet ble turistene redningen

FORNØYD: Direktør ved Scandic Byparken, Birte Bratland Hevrøy, forteller at turistene reddet sesongen selv om yrkestrafikken har gått noe ned. FOTO: AINA FLADSET

FORNØYD: Direktør ved Scandic Byparken, Birte Bratland Hevrøy, forteller at turistene reddet sesongen selv om yrkestrafikken har gått noe ned. FOTO: AINA FLADSET

Artikkelen er over 4 år gammel

Det så skummelt ut på vårparten, men så snudde utviklingen. Nå går det mot nok en rekordsesong for hotellene i Bergen.

DEL

Det er tidlig morgen i Bergen sentrum, men i lobbyen ved Scandic Byparken er det allerede mye aktivitet i frokosthallen.

– Det har vært tidenes beste sommer på mange år. Selv om yrkestrafikken gikk ned i vår, har turistene reddet hele sesongen. Det er stor interesse for å besøke Bergen, sier Birte Bratland Hevrøy, direktør ved Scandic Byparken.

Turte ikke håpe for mye

Ifølge hotellstatistikken for Bergen har det vært en økning på nesten 16 prosent i antall gjestedøgn fra i fjor i juni og juli samlet.

– Med den knallsommeren som vi hadde, turte vi nesten ikke å håpe på en økning i år også. Men det ble det altså, sier Ole Warberg, reiselivsdirektør.

I løpet av de to månedene var det hele 448.319 overnattinger på hotellene i Bergen.

Tallene for august og september er ennå ikke hamret i sten, men estimatet er en økning på over elleve prosent i august og kanskje et tilsvarende tall for september.

– Det så skummelt ut på vårparten, med fallende oljepris og lavere yrkestrafikk. Men heldigvis har det snudd, sier Warberg til BA.

Les også: Lavere oljeaktivitet gir nedgang for hotellene
Les også: Hotel Norge skal bli størst i by'n med totalt 390 rom

Gleder seg til 2017

Birte Bratland Hevrøy forteller at det har vært en god sommer hvor de har blitt hjulpet av god kronekurs og godt hotellvær.

– Det har rett og slett vært et artig sommer med mye aktivitet. Bergen er en by med mange flotte kulturarrangementer og flotte severdigheter. Dette vil alltid lokke turistene til byen, og sesongen er i tillegg lang.

Nå er hun spent på hvordan det vil gå til neste år.

– Ja, 2016 blir et spennende år. Hvordan oljeprisen vil påvirke oss vet vi ikke ennå, sier Birte Bratland Hevrøy.

Men hun ser heldigvis lyst på tiden lengre fremover.

– I 2017 er det mange store event i Bergen. Blant annet sykkel-VM. Jeg gleder meg til 2017.

Les også: Planlegger byens største hotell i Vågsbunnen