BG Group, som har ei avdeling på Fjord Base i Florø, melder at borestart blir i 2015 med riggen «Transocean Searcher», skriv Firdaposten.

Det er ca. 210 km til Bergen og 360 km til Stavanger frå lokaliteten på Tampenfeltet. TIl Florø er avstanden 120 km og næraste punkt på land er Reksta.

UNDERSØKJER POTENSIALET

Vassdjupet i området er ca 403 meter, og avstanden til de næraste installasjon på Snorre og Vega er berre 33 og 53 km. Brønnen vil bli bora ned til 4.342 meter målt frå boredekk.

Tidlegare aktivitet på feltet inkluderer leitebrønnane Jordbær Sentral, Jordbær Vest og Jordbær Sørøst, samt feltutbygginga på Knarr.

Målet for boringa er å undersøkje potensialet i Cook-formasjonen i Jordbær Sør. Håpet er å finne lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central og Jordbær Vest-funna. Funnet i Blåbær-feltet styrkar selskapet i trua på å finne meir ressursar, melder Petro.no.

Rettighetshavarar i PL 373S er BG Norge AS (operatør, 45 prosent eigardel), Idemitsu Petroleum AS (25 prosent), Wintershall Norge ASA (20 prosent) og RWE Dea Norge AS (10 prosent).