Skal ligge på vent på fjorden i to måneder

Mandag ettermiddag kom «Scarabeo 5» inn til Bremsnesfjorden ved Kristiansund.

Mandag ettermiddag kom «Scarabeo 5» inn til Bremsnesfjorden ved Kristiansund. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De ankrer riggen opp i fjæresteinene. Transport til og fra skal likevel foregå med helikopter...

DEL

Boreriggen «Scarabeo 5» kom inn på Bremsnesfjorden ved Kristiansund mandag ettermiddag. Den er ankret opp midt på fjorden, og er i full drift, skriver Tidens Krav.

– Mannskapet er på vanlig jobb, og all transport til og fra riggen vil foregå med helikopter og supplybåt som normalt. Ingen er permittert av dem som jobber ombord, sier Geir Skjevik. Han er rigg manager for «Scarabeo 5» i Saipem Norge.

LIGGER TIL JUL

Fullt crew på «Scarabeo 5» er mellom 80 og 90 personer. At de ligger nær land endrer ikke på rutinene om bord.

– Vi holder riggen varm, men forventer at vi skal bli liggende her frem mot jul. Det er nå en stand-by-periode, og det er ikke noe dramatikk i dette. Vi er fortsatt på kontrakt for Statoil, men har en pause i oppdragene nå,

Det er planlagt noe mindre vedlikehold og modifikasjoner mens den ligger rolig på fjorden, men det skal ikke gjøres noen større arbeid på riggen.

– Vi er fullt operativt mens vi ligger her, og kan starte å bore når som helst, sier Skjevik litt spøkefullt og understreker at de ikke har tenkt å lete etter olje i Bremsnesfjorden.

JOBB PÅ HALTENBANKEN

Riggen har vært ute på et oppdrag med å plugge på letebrønnen Erlend Øst som ligger på Haltenbanken.

– Vi vet ikke sikkert når og hva vi skal ut på neste gang, men tror det blir rundt jul. Det kan være vi får beskjed om å gå ut mye tidligere. Derfor holder vi skiftene og aktiviteten om bord som normalt, sier Skjevik.

«Scarabeo 5» blir liggende midt i fjorden, men er ikke til hinder for annen skipstrafikk.

– Det er havnevesenet som passer på oss når vi ligger her. Det er en sikkerhetssone på 500 meter rundt riggen, og småbåter må ikke komme for nær. Det er jo alltid aktivitet og kranløft om bord, så det er viktig å holde avstand, sier Skjevik.

Artikkeltags