To nye rigger i opplag

Songa trym blir liggende uten oppdrag når jobben på Oseberg-feltet er gjort.

Songa trym blir liggende uten oppdrag når jobben på Oseberg-feltet er gjort. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Statoil har besluttet å suspendere to nye rigger ut året.

DEL

Songa Trym blir suspendert etter at riggen er ferdig med å plugge en letebrønn på Oseberg-feltet permanent. Jobben skal etter planen være ferdig i november, skriver Statoil i en melding.

– Songa Trym har levert solid og effektivt, og vi skulle gjerne ønske å benytte oss av den også resten av året. Vi har forsøkt å finne nye oppgaver til riggen, men har ikke lyktes, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil i pressemeldingen.

BORET TO BRØNNER EKSTRA

Selskapet jobber nå for å finne boreoppdrag til riggen neste år. Det gjelder også riggen Transocean Spitsbergen, som fra midt i november blir liggende uten oppdrag. Denne er nå i ferd med å avslutte Saturn-brønnen i Barentshavet, og blir deretter suspendert ut året.

– Leteprogrammet har vært svært effektivt. Transocean Spitsbergen boret de siste brønnene 40 prosent raskere enn bransjesnittet for Barentshavet, noe som gjorde det mulig å bore to flere brønner enn det som opprinnelig var planlagt, sier Jacobsen.

OVERKAPASITET

– Dessverre har vi nå overkapasitet, samtidig som industrien står overfor høye kostnader og lavere lønnsomhet, sier Jacobsen.

Etter at de to riggene er suspendert har Statoil 15 rigger i aktivitet på norsk sokkel.

Artikkeltags