Det melder selskapet i en pressemelding lørdag formiddag.

Valemon-plattformen blir Statoils første plattform som fjernstyres fra land og blir en såkalt normalt ubemannet plattform når boringen på feltet er avsluttet i 2017. Forventet utvinnbare reserver fra feltet er 192 millioner fat oljeekvivalenter.

TIL MONGSTAD

Kondensatet fra Valemon blir sendt til Kvitebjørn for prosessering og videre transport til Mongstad, mens gassen går til Heimdal for prosessering og videre transport til markedet.

Valemon har på denne måten gitt Heimdal, som etter planen skulle stenges ned i 2014, forlenget levetid som gassknutepunkt i denne delen av Nordsjøen, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Ved å bruke eksisterende anlegg på Kvitebjørn og Heimdal samt eksisterende rørledninger har vi også redusert kostnadene ved å bygge ut Valemon-feltet, sier sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge i pressemeldingen.

BYGGET I SØR-KOREA

Valemon er den andre Statoil-opererte plattformen som settes i drift på ni måneder. Dette er også den første nye plattformen som driftes fra Bergen siden Kvitebjørn ble satt i produksjon for 10 år siden.

Plattformdekket til Valemon er bygget i Sør-Korea. Det er første gang Statoil har tildelt en EPC-kontrakt (prosjektering, innkjøp og bygging) for et plattformdekk til et asiatisk verft.