Direktør for operasjoner og feltutvikling i VNG Norge, Lars Katteland, var på Desemberkonferansen i Kristiansund for å fortelle om selskapets tanker om framtiden og Pil- og Bue-funnet deres.

VIKTIG, MEN IKKE NOK

– Vi deler deres optimisme for Haltenterrassen. Pil og Bue har vært et svært viktig funn for oss, men det kommer ikke til å være nok. Vi ønsker å være med på nye områder som åpner seg opp, sier Katteland, ifølge Tidens Krav.

VNG skal på våren 2015 i gang med to avgrensingsbrønner ved Pil og Bue-funnet for å få et tydeligere bilde av hvor mye ressurser det er der. VNG sitt framtidige arbeid lover også godt for næringslivet i Kristiansund.

TRE ALTERNATIV

– Vi gleder oss til å samarbeide med Vestbase i den neste fasen. Vi har stor tro på et betydelig oppsidepotensial i feltet, sier Katteland.

Siden funnet ble offentliggjort på våren tidligere i år, har det store spørsmålet vært hvordan ressursene skal utvinnes. VNG skisserer tre alternativ: enten en subsea «tie-back» til Draugen eller Njord, eller eventuelt en egen utbygging hvis ressursgrunnlaget er stort nok. VNG har også nylig kjøpt seg eierandeler i Draugen.

TIDLIG PRODUKSJON

Katteland kunne også fortelle at de forventer å starte produksjon i 2022. Men hvis de velger «tie-back»-løsningen, kan produksjon være i gang allerede i 2018.

– Dette er fortsatt på tegnebrettet, men vi ser på flere muligheter nå.

Han opplyser også at VNG er på utkikk etter samarbeidspartnere i prosjektet.

– Framover trenger vi gode hjelpere med på laget. Nå er vi på jakt etter leverandører som kan levere Pil og Bue-prosjektet.

Pil og Bue har vært et av de større funnene på Norsk sokkel i år. Aktørene i lisensen skal ha god tro på at de finner enda flere ressurser i området.