Gå til sidens hovedinnhold

Streik på Flesland

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vanskelig å forstå, melder fagforeningslederen.

Det ble torsdag kveld ikke oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Reiseliv.

Det opplyser Parat i en pressemelding.

192 medlemmer i Gate Gourmet er derfor i streik fra fredag klokken 0600. Parats forhandlingsleder Grethe Diserud «beklager arbeidsgivers manglende forhandlingsvilje» i en pressemelding fra Parat selv.

Diserud sier Parat ikke fant noen grunn til å fortsette meklingen torsdag kveld.

– Det er vanskelig å forstå at NHO Reiseliv ikke har vært villige til å møte oss på noen av våre krav. Vi er i streik fra fredag morgen, noe som vil ramme forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland, sier Diserud.

Meklingsfristen var opprinnelig satt til klokken 2400 torsdag.

– Våre krav er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte, sier Parats forhandlingssjef Turid Svendsen.

Denne streiken vil følge forhandlingssjefen medføre tilnærmet full stopp i cateringleveranser fra Gardermoen og Flesland til blant annet SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines. Leveransene omfatter mat og drikke til konsum og taxfreevarer til salg og konsum.

– Vi vil fortløpende vurdere ytterligere opptrapping i tiden fremover, sier Svendsen.

– NHO ønsker selv at mest mulig av lønnsdannelsen skal skje lokalt, men når arbeidstakerne i dette tilfellet ønsker det samme velger de streik, noe som er helt uforståelig, hevder Parats forhandlingssjef i en pressemelding.