Av 7811 masteroppgaver i økonomi som er levert de siste årene, har 85 prosent fått toppkarakter, viser undersøkelsen, som er gjort av Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdannelse (NRØA). I ni av tolv oppgaver som ble gjennomgått en gang til, ble karakteren nedjustert.

– Statistikken er for tung mot karakterene A og B. At så mange prosent er fremragende, er neppe slik det skal være, sier leder for NRØA, Bjarte Ravndal, til Dagens Næringsliv.

Ravndal er også instituttleder for Universitetet i Stavanger.

INNSTRAMMING

Han mener at det er en tendens til å tenke at studentene ved NHH får sterke karakterer fordi det er vanskelig å komme inn på skolen. Men han mener at med så store kull, er det urImelig mange som får karakteren A og B. Ravndal sier til DN at karakteren C er den som skal brukes oftest.

NHH-student og medlem i NRØA Hogne Ulla er enig med Ravndal.

– Man kan stille spørsmål om det er fordi vi er flinkere og har større fagmiljøer. Men jeg skulle ikke tro at det ville være så store forskjeller over så lang tid, sier Ulla.

NRØA har bedt utdanningsinstitusjonene stramme inn bruken av toppkarakterene på masteroppgavene i økonomi, skriver avisen.