Shell støtter ingeniørstudium

Hvis alt går etter planen, kan Kristiansund ønske rundt 40 ingeniørstudenter velkommen høsten 2015. Før den tid ser det mye som skal på plass, blant annet plan for rekruttering, finansiering, vedtak fra HiB, praksisplasser og undervisningsmateriale

Hvis alt går etter planen, kan Kristiansund ønske rundt 40 ingeniørstudenter velkommen høsten 2015. Før den tid ser det mye som skal på plass, blant annet plan for rekruttering, finansiering, vedtak fra HiB, praksisplasser og undervisningsmateriale Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Går inn med to millioner kroner.

DEL

Shell bidrar to millioner kroner til å opprette et ingeniørstudium i Kristiansund, skriver Tidens Krav. Prosjektet har fra før fått støtte fra Vestbase og Kom Vekst.

– Dette er et veldig viktig og positivt signal, men det er viktig å understreke at vi ikke er helt i mål ennå, og håper at flere blir med og bidrar. Vi er nå i gang med å jobbe med beslutningsgrunnlaget til Høgskolen i Bergen, som skal leveres i begynnelsen av november, forteller Bengt Endreseth, leder for Energiregion Møre, en seksjon i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Bidraget til Shell er fordelt på 1 million i 2015, og 500.000 kroner de to påfølgende årene, da oppstart av studiet krever full finansiering for tre år. Tildelingen forutsetter at resten av finansieringen til studiet faller på plass.

SLITER MED REKRUTTERING

– Vi bygger vedtaket om å støtte på at subsea-disiplinene har slitt med rekruttering av utdannet subsea-personell. For oss gjelder dette en økende mengde subseautstyr på Draugen og Ormen Lange, forteller områdedirektør i Shell Odin Estensen.

– Vi håper subseaingeniørstudiet i Kristiansund lykkes i både å skape et bærekraftig studietilbud og forventer at det blir jobbet målrettet for å markedsføre tilbudet fram mot studiestart. Det er også viktig at eierne av tilbudet også har ambisjoner om å rekruttere utenfra regionen, for slik å skape en rekrutteringsbase som er mobil og mindre sårbar for svingninger i aktivitetsnivået lokalt, sier han videre.

Går alt etter planen, er det studiestart høsten 2015 på Høgskolesenteret i Kristiansund.

Artikkeltags