– Marine Harvest leverte sterk inntjening i kvartalet, sier administrerende direktør Alf-Helge Aarskog.

– Jeg er fornøyd med at strategien om å redusere spotpriseksponering viste seg virkningsfull under det nylige prisfallet på laks. Som en konsekvens av det gode resultatet, har styret besluttet kvartalsutbytte på kroner 1,10 per aksje, sier han.

LAVERE PRISER

Driftsresultatet ble 1.012 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 836 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Finansposter trakk derimot ned, og resultat før skatt ble 492 millioner kroner, ned om lag 12 prosent fra samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte til 6,2 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 4,3 milliarder i samme kvartal i fjor. Konsernet hadde samtidig et slaktevolum i tredje kvartal på 107.333 tonn sløyd fisk, opp 33 prosent.

Men Marine Harvest tjener mindre per fisk. I Europa har lakseprisene falt 12 prosent. Årsakene er russiske sanksjoner og mye fisk på markedet. De lave prisene har imidlertid også stimulert en økning i etterspørselen i EU, fastslår Marine Harvest.

I Russland har etterspørselen holdt seg stabil.

Marine Harvests avdelinger på Færøyene og i Chile er ikke rammet av sanksjonene og har derfor økt sin eksport til Russland. (ANB—NTB)