Shoppingsuksessen på Gekås Ullared trekker mange nordmenn fra Østlandet over grensen til Sverige.

Nylig ble Ullaredflyet et faktum. Responsen i Stavanger var så god at to fly ble solgt ut på noen få dager.

Nå står Bergen, Trondheim og Tromsø for tur, bekrefter Gekås Ullared og reisebyrået Let's travel overfor BA.

Shopping og overnatting

TV-serien om Ullared som går på TV-Norge har rundt 200.000 seere i Norge per episode, ifølge Ullared.

19. oktober letter Ullaredflyet fra Flesland med TV-kjendisen Ola-Conny Wallgren om bord. Flyet er av typen Boeing 737-800 og har plass til 189 passasjerer.

– De reiser tidlig om morgenen og kommer hjem på kvelden dagen etter. De får to dager med shopping og overnatting, sier daglig leder i Let's travel, Jun Bjørbekk.

Etter turen fra Bergen beveger tilbudet seg nordover. Flyet letter fra Trondheim letter 21. oktober, og deretter 23. oktober fra Tromsø.

Første mann til møllen

Flyene fra Norge lander i Halmstad, sør for Göteborg. Der går de handleglade om bord i en buss som etter rundt en time ender opp i Ullared.

Wallberg forteller at de reisende skal bo på campingplassen som ligger like ved. Når de er blitt innlosjert i campinghyttene kan de handle i varehuset hele dagen og fortsette dagen etterpå før hjemreise.

Reisebyrået legger ikke skjul på at de tror på videre suksess for Ullaredflyet.

– De interesserte må melde seg så fort som mulig. Det er første mann til møllen som gjelder, sier Jun Bjørbekk i Let's travel.

Fly og opphold selges samlet gjennom Let's travel som opplyser at reisen koster 2.490 kroner per person, hvis to-fire reisende bor samlet i én hytte på campingen. Ønsker du å bo på shoppinghotellet, kommer et tillegg i prisen.

Kan bli årlige turer

Nå håper kjøpesenteret og reisebyrået at innbyggerne i Bergen, Trondheim og Tromsø også er interessert i en harrytur.

– Vi setter opp disse flyene og ser på reaksjonen. Hvis vi får veldig positiv respons, så får vi snakke med reisebyrået om å få til flere turer. Jeg håper at interessen er så stor at vi kan ha slike reiser ned til oss hvert år, sier konserndirektør Jan Wallberg i Gekås Ullared.

Med seg hjem fra Ullared får passasjerene 30 kilo i en shoppingbag som de får utlevert, og fem kilo håndbagasje.

Varehuset hevder at de årlig har fem millioner besøkende som kan boltre seg på 35.000 kvadratmeter.

Ifølge Proff.se hadde Gekås Ullared AB en omsetning på 3,7 milliarder svenske kroner i 2013, noe som tilsvarer cirka 3,5 milliarder norske kroner.