– Ingen hadde egentlig trodd vi skulle slå rekorden fra 2013. Men det gjør vi – og det til gagns! Her går det bare oppover.

Evy Finne ha nettopp trykket frem 2014-tallene så langt. Etter mange års jobb ved Fløibanen er det mye som skal til for at administrasjonssjefen tar de virkelig store ordene i bruk.

– KJEMPEGØY!

De 1 353 403 påstigningene som Fløibanen noterte i fjor, er slått så kraftig at Evy glatt henter frem superlativene.

– 1 501 210 påstigninger per mandag morgen!

Nesten som hun må klype seg i armen.

– Sommeren var fantastisk, og oppoverbakken begynte allerede i april med en økning på 76 prosent. Så bare fortsatte det med 9,6 prosent opp, videre 12,4 stigning i juni og juli bød på hele 18,1 økning. Til og med i september ble økningen på åtte prosent!

– En fantastisk sommer – og det har jo bare fortsatt.

BRA MED SNØ

Julehelgen og romjulen med snø, snø og enda mer snø bidrar til at desembertallene garantert blir bra, men som Finne sier:

– Vi hadde rundt 9000 påstigninger totalt lørdag og søndag. Veldig bra, men vi kunne fint tatt unna enda flere. Jeg tror all snøen nede i byen fikk mange til heller å ta skiene på utenfor sin egen gatedør. Merket også at det var akeføre. Vi solgte veldig mange enveisbilletter.

Da Harald Haaland overtok i fjor høst direktørstillingen på Fløibanen AS etter Trond Amland, følte han presset etter at Amland i flere år hadde vist til nye rekorder ved hver desemberslutt.

Da Haaland så takket for seg til jul, og dro videre til sjefsstillingen for Myrkdalen-utbyggingen, kunne han trekke et lettelsens sukk.

Den nye direktøren får virkelig noe å strekke seg etter.