Gå til sidens hovedinnhold

Posten bytter ut utskjelt nummer

Artikkelen er over 3 år gammel

Posten Norge kutter ut sitt femsifrede telefonnummer til kundeservice for privatkunder.

(Siste)

Forbrukerombudet krever at privatkunder ikke skal henvises til spesialnummer når de skal ringe til kundeservice. Posten Norge tjener ikke penger på disse numrene, men å ringe spesialnummer koster i mange tilfeller rundt to-tre kroner i minuttet, avhengig av telefonoperatør.

– Femsifret nummer ble i sin tid innført for at det skulle være enklere å benytte for kundene. Det er lite som tyder på at teleselskapene ønsker å senke takstene, så derfor innfører vi heller 22 03 00 00 som nytt nummer til kundeservice, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

En avgjørelse fra EU-domstolen tidligere i år stadfester at Markedsføringsloven forbyr næringsdrivende å henvise kundene sine til spesialnummer. Det gjelder numrene som koster mer enn grunntakst når de skal kontakte kundeservice.

– Vi vil innen 15. oktober endre informasjon om nytt telefonnummer i våre digitale kanaler og på vårt markedsmateriell, sier Eckhoff.

Det nye nummeret 22 03 00 00 er allerede tatt i bruk og kan også benyttes fra utlandet. Det gamle 04004 kan benyttes frem til 15. oktober. (ANB)