Gå til sidens hovedinnhold

Amedia kjøper hele Nettavisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Amedia kjøper Nettavisen og NA24, mens Egmont overtar blogg.no og magasinene.

(Siste)

Dette er hovedpunktene i intensjonsavtalen som er inngått mellom dagens eiere av Mediehuset Nettavisen A/S.

Mediekonsernet Amedia eier i dag 50 prosent av Mediehuset Nettavisen. Det samme gjør den danske stiftelsen Egmont.

– Det delte eierskapet har fungert utmerket fram til i dag. Men etter hvert som vi har vokst oss større og sterkere, er det bra at selve avisen Nettavisen nå får én sterk strategisk eier med kompetanse på medier, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Han fortsetter som sjefredaktør for Nettavisen og næringslivsavisen NA24.

- Vi skal ta vare på og videreutvikle Nettavisens egenart som en sterk riksavis med nyheter fra hele Norge til hele Norge. Lesere og annonsører kan glede seg over at Nettavisen vil nå enda flere lesere med et unikt og attraktivt innhold, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.

Han leder et konsern med 62 mediehus over hele landet, noen fra tidligere Edda (de største er Drammens Tidende, Fredriksstad Blad, Varden), noen fra tidligere A-pressen (f.eks Bergensavisen, Romerikes Blad, Nordlys).

Amedia er i dag eid av Amediastiftelsen, etter at Sparebankstiftelsen DNB i fjor kjøpte majoritetsandelene i aviskonsernet fra LO og Telenor.

Egmont, som i dag eier norsk TV 2, Nordisk Film og en rekke magasiner og ukeblader, overtar blogg.no og magasinene Side 2, Side 3 og Nettavisen Livsstil.

De to eierne vil ikke ut med hva kjøpesummen er, eller hvor mye avtalen verdsetter Mediehuset Nettavisen til. (ANB)