Norwegian regner med normal flytrafikk mandag

GARDERMOEN  20160224.
Rolls Royce motoren til Norwegians nye Boeing 787-9 Dreamliner fly som ankom Oslo lufthavn onsdag morgen direkte fra fabrikken i Seattle. Flyet har lengre rekkevidde og flere seter enn de Dreamliner 787-8 flyene Norwegian allerede har. Dette er den niende Dreamlineren inn i flåten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

GARDERMOEN 20160224. Rolls Royce motoren til Norwegians nye Boeing 787-9 Dreamliner fly som ankom Oslo lufthavn onsdag morgen direkte fra fabrikken i Seattle. Flyet har lengre rekkevidde og flere seter enn de Dreamliner 787-8 flyene Norwegian allerede har. Dette er den niende Dreamlineren inn i flåten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): Innleide fly og besetninger, samt et tilbud om dobbelt overtidsbetalt for piloter som avbryter ferien, ser ut til å ha bidratt til at Norwegian kan fly som normalt mandag.

DEL

Det opplyser selskapet til NTB mandag morgen. Det er fortsatt uklart hvor mange av Norwegians piloter som har takket ja til tilbudet om dobbel overtidsbetaling denne uka for å avbryte ferie og komme på jobb, ifølge pressekontakt Charlotte Holmberg Jacobsson.

– Det ser ut til at vi vil kunne fly som normalt i dag, men vi måtte kansellere to avganger mellom København og Helsingfors, sier Jacobsson.

– Vi gjør alt vi kan for at våre passasjer skal få reise, og har bedre kapasitet nå, blant annet fordi vi har leid inn fly med personell og piloter, sier hun.

Minst 18 Norwegian-flyginger ble kansellert på kort varsel lørdag. Det gjaldt både innenlands- og utenlandsflyginger. Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania ble innstilt, både fra Oslo, Værnes og Stavanger.

Avlysningene kom etter at en overtidsavtale mellom flyselskapene og pilotene utløp. Avtalen dreier seg om kjøp og salg av fridager. (©NTB)

Artikkeltags