Spisser satsing mot LNG-bunkringsløsninger

Knut Førland er daglig leder i nyetablerte Liquiline LNG AS.

Knut Førland er daglig leder i nyetablerte Liquiline LNG AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nyetablerte Liquiline LNG AS har overtatt teknologiløsinger, merkenavn og andre immaterielle rettigheter i tidligere Liquiline AS og Liquiline Europe AS.

DEL

Selskapet er et heleid datterselskap av danske Hirtshals LNG AS, og skal ha sin base i Bergen, heter det i en pressemelding.

Liquiline LNG AS har til hensikt å spisse aktiviteten mot LNG bunkringsløsninger. Det første oppdraget blir å ferdigstille LNG-terminalen som Fjord Line skal bygge i Hirtshals. Dette blir den første av sitt slag i Danmark.

Det nye selskapet skal også videreføre logistikk- og terminalsystemet Liquisys, som er et egenutviklet webbasert system som skal bidra til bedre og mer effektiv planlegging, overvåking og logging av gassdistribusjon.

– Jeg er veldig glad for at nøkkelpersoner fra tidligere Liquiline blir med over i det nye selskapet. Kompetansen disse har er svært viktig både for å fullføre prosjektet i Hirtshals og for å få nye oppdrag, sier Knut Førland, daglig leder i Liquiline LNG AS.

Han kommer fra stillingen som COO/logistikksjef i Liquiline Europe AS. 54-åringen har hatt en rekke lederstillinger i norsk næringsliv, blant annet i Kværnerkonsernet, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags