Det melder selskapet i en pressemelding tirsdag kveld.

35.000 rammes

Også alle avganger mellom skandinaviske hovedsteder er kansellert. Over 35.000 kunder rammes.

– Nå er i vi i en streikesituasjon. Det er en krise for selskapet. Det er klart det er vanskelig å gjennomføre flygingene som normalt når flere hundre piloter streiker, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Ifølge informasjonssjefen kan også utenriksflygninger bli rammet onsdag:

– Vi vil gjøre alt for å gjennomføre programmet som normalt, men ber kunder som skal fly til utlandet følge med på våre nettsider tilfelle det blir kanselleringer, noe vi ikke kan utelukke, sier Sandaker-Nielsen.

Anklager

Det har stormet rundt Norwegian denne uken. Selskapet har blitt anklaget for streikebryteri og for å føre en svertekampanje i media mot de streikende pilotene.

Norwegian har tirsdag avvist dette.

«Tross gjentatte forsøk fra Norwegian-ledelsen på å få til konstruktive samtaler for å unngå opptrapping av streiken har det ikke vært mulig å få til en dialog,» skriver selskapet pressemeldingen.

Permitteringer

Streiken startet lørdag da gikk 70 piloter la ned arbeidet. Det ble samtidig varslet en kraftig opptrapping fra og med onsdag denne uken. 

I løpet tirsdagen har Norwegian varslet at de vil permittere 800 kabinansatte, og samme kveld kommer meldingen om at alle innenriksfly i Skandinavia kanselleres.

Norwegian oppfordrer reisende til å følge med på selskapets nettsider for informasjon om sin avgang. De har også opprettet en døgnåpen telefon for passasjerer som har spørsmål om streiken: +47 2149 2149.

Disse flygningene blir ikke berørt av streiken:

Flyvninger til/fra Storbritannia med rutenummer DY2400 til DY2900

Flyvninger til/fra Spania med rutenummer DY5100 til DY5598

Flyvninger til/fra Finland med rutenummer DY5599 til 5999

Flyvninger til/fra USA og Thailand med rutenummer DY7001 til DY7999

BA kommer tilbake med mer.