Forlenger levetiden til Norne

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Statoil skulle egentlig ha stengt Nornefeltet i fjor. Nå varsler selskapet en betydelig levetidsforlengelse fram til 2030.

DEL

Til nå har Norne produsert om lag 700 millioner fat oljeekvivalenter. Lisensen eies av Statoil, Eni, Petoro og Dong. Utvinningsgraden på Norne hovedfeltet er i dag på 56,5 prosent, noe som ifølge Statoil er helt i verdenstoppen for utvinning fra undervannsfelt.

Produksjonen på Norne startet i 1997.

I løpet av 2014 har Statoil sammen med Polarkonsult i Harstad og Aker Solutions i Tromsø gjennomført flere studier for å avklare den tekniske tilstanden på skroget på Norne produksjonsskip.

Dette har vært viktig for å avklare om produksjonsskipet hadde behov for et verftsopphold i 2018 for å kunne forlenge den tekniske levetiden til 2030.

I dag mottar Norne produksjonsskip olje og gass fra hele femten havbunnsrammer. Dette er resultatet av flere letekampanjer styrt fra Statoils letemiljø i Harstad.

Bare i Nornelisensen er det blitt boret 26 letebrønner, hvorav det er funnet fem felt; Norne, Stær, Svale, Dompap og Fossekall, skriver Statoil i en pressemelding.

Artikkeltags