Utfordringene i oljesektoren med en oljepris i fritt fall og norsk økonomi generelt gjør at flere næringslivsledere etterlyser en krispakke fra regjeringen.

Næringslivstopper Finansavisen har snakket med har klare tanker om hva en slik krisepakke fra Siv Jensen og Erna Solberg skal inneholde.

Investor Jens Ulltveit-Moe har omtrent 2.000-3.000 ansatte i norsk restaurantnæring, og 8.000 ansatte i Brasil, Canada og USA som jobber med fornybar energi.

I Brasil er selskapets ansatte involvert i sukkerrør og etanol. I Canada går det i skogbruk, og i USA er det solcelleproduksjon.

– Det må være støtte til fastlandsnæringene. I tillegg trengs det hjelp til folk som må flytte for å få omstillingstakten opp, og å øke innsatsen på forskning i fornybar energi, sier Ulltveit-Moe til Finansavisen.

Ulltveit-Moe får støtte fra blant annet konstituert Yara-sjef Torgeir Kvidal, konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog og sjef for Reitan Convenience, Magnus Reitan.

– Hvis endringene skjer enda raskere enn det vi nå ser for oss, kan det bli riktig med tiltak fra regjeringens side. Vi har høy beredskap, og hvis situasjonen krever det kan vi reagere raskt, sa statsminister Erna Solberg (H) fra talerstolen på NHO-konferansen i går, skriver Finansavisen.