Servicebedriften Vibe Reingjeringsservice AS som blant annet driver innen renhold, kantine og vaskeri med 650 ansatte i 17 kommuner har også avdelingskontor i Odda.

Etter fusjonen vil hele seks datterselskap i Vibe bli en del av det nye store konsernet som trolig vil omsette for omlag 1,4 milliarder danske kroner i 2015.

Bytter navn

– Vår plan i lokalmiljøet er å fortsette som før og samtidig bli enda bedre med de samme folkene, men under et nytt navn, sier daglig leder og konsernsjef Yngve Bryn til Hardanger Folkeblad.

1. september blir samtlige datterselskap fusjonert inn i morselskapet, Vibe Reingjeringsservice AS og fra samme dato skifter selskapet navn til Alliance+ AS. Da vil man også i Odda merke en storstilt omprofilering på utstyr og biler.

– Det var litt spenning i starten rundt hva dette ville føre til. De nye eierne har tro på oss og vil at vi skal bygge selskapet videre i Norge. De har vekstambisjoner og det blir sannsynligivis oppkjøp av andre firmaer fram over for å bli landsdekkende, sier Bryn.

Tøff konkurranse

Dermed vil selskapet jakte nasjonale markedsandeler med utangspunkt i en relativt sterk posisjon på Vestlandet.

Ambisjonene er å bli dobbelt så stor den nærmeste tiden. Det blir imidlertid tøft, for det finnes svært mange rengjøringsbedrifter i Norge. Bryn er også åpen om at bransjen tidvis har hatt et noe frynsete rykte.

– Konkurransesituasjonen er tøff og det er mange aktører og en knallhard kamp. Vårt store fortrinn er at vi fortsatt vil være lokale og ønsker avdelingskontor der hvor kundene er, sier Bryn.

Omsetter på 240 millioner

I dag er de blant annet til stede både på Voss, i Etne, Kvinnherad og Odda. Med et stab bestående av 35 ulike nasjonaliteter og hele 60 prosent av arbeidsstokken med opphav fra nasjoner utenfor Norge, har Vibe i flere år lagt ned mye arbeid i å integrere de ansatte i tillegg til å gi dem jobb.

– Det tar vi veldig på alvor og er vant til å jobbe med utenlandsk arbeidskraft. De får samme vilkår som alle andre og vi følger tariffen og bruker mye tid og krefter på å sette dem inn i, og la dem forstå det norske systemet, sier Bryn som fortsatt vil drifte organisasjonen i Norge fra lokalene på Husnes.

– Jeg fortsetter som leder og skal bygge dette konsernet videre. Jeg gleder meg og det blir nytt og spennende, sier han. Vibe hadde i fjor en omsetning på 240 millioner kroner og leverte et positivt resultat på fire millioner kroner før skatt.