Gå til sidens hovedinnhold

40 DNB-ansatte i Hordaland mister jobben

Artikkelen er over 5 år gammel

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine filialer i Norge og sier opp 600 ansatte. Fem av ti DNB-kontorer i Hordaland legges ned.

Banken begrunner det med at få kunder er innom banken.

Tirsdag ble det kjent at totalt 600 av de 1.500 ansatte ved filialene i DNB mister jobben. Det var Dagens Næringsliv som først meldte om saken.

I dag har DNB ti lokalkontorer i Hordaland. 1. april stenges kontorene i Knarvik, Os og Odda, mens filialene på Askøy og Vestkanten legges ned 1. mai.

Det er 25 ansatte ved kontorene som skal legges ned, totalt vil omkring 40 ansatte i personmarkedet bli overflødige i løpet av de neste månedene.

– Jeg har stor medfølelse for mine ansatte som nå rammes av kutt, sier regionbanksjef Erik Telle-Ariansen til Vest24.

Rammer personmarkedet

Alle de 104 ansatte ved personmarkedsavdelingen i Hordaland får mulighet til å søke sluttpakke, eller virkemiddelpakke, som DNB kaller dem. Av de 104, er det omkring 40 som må gå.

– Alle må enten søke seg til de resterende jobbene på personmarked, søke virkemiddelpakke, eller AFP. De ansatte på bedriftsmarked i Hordaland som berøres av nedleggelsene, får tilbud om overføring til andre kontorer. De omfattes ikke av nedskjæringene, og kan ikke søke pakke, sier Telle-Ariansen.

Som Vest24 skrev i går, skal Sparebanken Vest nedbemanne med 100 ansatte i inneværende år. Det betyr at i løpet av de siste to dagene, har 140 bankansatte fått beskjed om at de må finne seg nytt arbeid.

– Mange er nok ikke overrasket over det som skjer nå. Dette har vi sett komme, fordi kundene våre har blitt digitale. Hver av de fem kontorene vi legger ned har omkring 25 kundebesøk daglig. Det er en nedgang på 50 prosent bare det siste året. Til sammenligning hadde vi ni millioner innlogginger i mobilbanken i Hordaland i fjor, og seks millioner i nettbanken. Det er rett og slett ikke forretningsmessig mulig å opprettholde bankfilialstrukturen vår, sier Telle-Ariansen til Vest24.

Dramatisk

– Den utviklingen som vært i kundeatferd det siste året, er dramatisk. Av all kundetrafikk til DNB, er det kun en prosent som går gjennom filialene våre, sier Trond Bentestuen, konserndirektør for personmarkedet i DNB.

DNB skriver i en pressemelding at nesten alle bankens kunder har blitt digitale. Banken vil fortsatt ha bankkontor i alle fylker, og de fleste kunder skal ha mindre enn en halvtimes reisevei til sin nye filial.

– Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier konserndirektøren.

En liten kaffeprat førte henne til topps i DNB

Forbrukerombudet mener Vipps-reklame er ulovlig

Stor forståelse

Erik Telle-Ariansen sier til BA at han føler med bankens ansatte som i dag fikk melding om at de skal i omstilling.

– Jeg vil si at de har tatt meldingen med fatning. Jeg har ikke snakket med alle i dag, men jeg har en lojal og flink organisasjon som selvsagt føler på beskjeden de har fått. For noen er nok dette vanskelig, og for den enkelte kan dette ha store konsekvenser, sier regionbanksjefen til Vest24.

Også han ser for seg at nedbemanningen i Hordaland skal kunne løses med frivillige pakker.

– Dette er en prosess som skal gå sin gang, og jeg håper vi kommer i mål med frivillig avgang, sier Telle-Ariansen.

Vil ha kontor i alle fylker

– For de fleste kundene våre, både private og bedrifter, er det lite som endrer seg. De kan løse daglige bankbehov digitalt. De kan ringe oss døgnet rundt, alle dager, hele året. De kan også møte oss via chat og i sosiale medier. Enkle banktjenester kan utføres i Post i Butikk, Bank i Butikk og på postkontor på over 2.400 steder i hele landet, avslutter konserndirektøren.

I 2015 reduserte DNB bemanningen på kontorene med 200 årsverk. Dette skjedde hovedsakelig ved naturlig avgang.

Ifølge konsernets hjemmesider har DNB tolv kontorer i Hordaland. Fem kontorer ligger i Bergen, i tillegg er det kontorer de fleste i omliggende kommuner.