Før denne nye nedbemanningsrunden var det rundt 1.560 ansatte i NOV i Kristiansand, rundt 620 ansatte i Stavanger, 180 ansatte i Molde og 140 i Oslo. Alle de fire kontorene vil bli rammet av nedbemanningene.

– Det er for tidlig å gå i detalj om hvor store kutt det blir på de ulike stedene, men nedbemanningen rammer alle avdelinger, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i NOV til Sysla.

– Etter planen skal de det gjelder, ha mottatt oppsigelse innen utgangen av mai 2016, sier kommunikasjonsdirektøren i en pressemelding.

Prosessen med utvelgelse, samtaler og oppsigelser vil bli gjennomført fra nå og de neste ukene.

Over 35.000 sagt opp

For et år siden hadde NOV nesten 5.000 ansatte og innleide i Norge. Etter to tidligere bemanningskutt vil over halvparten av dem være borte. Etter denne siste runden vil det være bare rundt 1.900 ansatte igjen.

Dermed har oljekrisen har så langt bidratt til at mer enn 35.000 jobber i bransjen forsvinner.

DNB Markets-megler Truls Oma Erichsrud opplyser til NTB at de eksakte estimatene for tapte jobber fredag ligger mellom 34.541 og 35.894 stillinger. Han har holdt oversikt over varslede kutt og bekreftede kutt siden oljeprisen begynte å falle for drøyt halvannet år siden.

Langt de fleste jobbene er faste stillinger. Nærmere 29.000 fast ansatte har enten måttet gå eller er i ferd med å miste jobben. Rundt 6.000 av stillingene omfatter innleid arbeidskraft.

Kan bli flere

– Bakgrunnen for at vi gjennomfører en ny runde med nedbemanning er den samme som tidligere: Vi opplever sterkt reduserte investeringer innenfor olje- og gassektoren, noe som gir redusert salg av nytt utstyr og etterspørsel etter ettermarkedstjenester, sier Nordbø i NOV.

Han utelukker ikke flere oppsigelser. Ingen vet når markedet har tatt seg tilstrekkelig opp igjen, poengterer han.

– Den usikre markedssituasjonen fører også til at vi i dag ikke kan si hvor omfattende nedbemanningsprosessen vil bli på litt lengre sikt, sier Nordbø.

Prisen på et fat nordsjøolje fortsatte å klatre også fredag. Da børsen stengte, var hadde prisen steget med 1,67 prosent i løpet av dagen til 45,46 dollar fatet. (©NTB)