Gå til sidens hovedinnhold

Glad for flere utlyste stillinger

Artikkelen er over 4 år gammel

Nav Hordaland registrerer en økning i antall utlyste stillinger for femte måned på rad.

– Det er positivt at vi ser en økning i antall utlyste stillinger. Vi ser også at det er god variasjon på stillingene. Dette viser at det finnes muligheter for dem som står uten jobb nå, sier fylkesdirektør i Nav Hordaland, Anne Kverneland Bogsnes, i en pressemelding.

Antall utlyste stillinger økte med fire prosent samenlignet med tilsvarende måned i fjor. Økningen har vært størst innenfor bygg og anlegg og industriarbeid. Nå registrerer Nav i Hordaland også en økning i antall utlyste IKT-stillinger.

Den sesongjusterte arbeidsledigheten i fylket holder seg stabil, og 3,4 prosent av arbeidsstyrken var i april uten jobb. I forhold til april i 2015 er økningen på 2.235 personer, går det frem av meldingen. Det siste året har ledigheten økt med 31 prosent i Hordaland. Bare Rogaland (47 prosent) og Møre og Romsdal (36 prosent) har en kraftigere økning i ledighetstallene. Landsgjennomsnittet viser en økning på 7 prosent det siste året.

Prosentmessig i Hordaland er ledigheten høyest på Fedje (5,7 prosent), Stord (5,5 prosent) og Sund (4,7 prosent), mens den er lavest i Jondal og Eidfjord med henholdsvis 0,8 og 0,9 prosent, heter det i pressemeldingen fra Nav Hordaland.