Gå til sidens hovedinnhold

Nav-sjefen: – Det finnes ledige jobber i Hordaland

Artikkelen er over 4 år gammel

Antall utlyste ledige stillinger er 20 prosent høyere i mars i år sammenlignet med i fjor.

Det melder Nav Hordaland i en pressemelding fredag.

– Det finnes fortsatt jobber i Hordaland, sier fylkesdirektør Anne Kverneland Bogsnes i Nav Hordaland i pressemeldingen.

Spesielt i sektorene reiseliv og transport og bygg og anlegg øker antall utlysninger. Sammenlignet med mars i fjor har antall utlysninger økt med henholdsvis 109 prosent og 101 prosent på disse områdene.

Men fortsatt er bygg- og anleggssektoren blant dem som har høyest registrert arbeidsledighet i Hordaland. I mars 2016 er det registrert 1.584 ledige innen denne sektoren. Flest ledige er det innen industriarbeid (1.775).

– Det er et positivt tegn at vi for tredje måned på rad registrerer en økning i antall utlyste stillinger. Vi oppfordrer alle ledige til å søke både faste stillinger, vikariater og engasjementer, og å være åpen for både geografisk og yrkesmessig mobilitet, sier Kverneland Bogsnes.

I mars var arbeidsledigheten på 3,5 prosent i mars. Totalt 9.708 personer er registrert helt ledige. 198 flere ble registrert ledige i mars.

Økningen i årets tredje måned er noe høyere enn prognosene til Nav Hordaland. Der er det regnet med en økning i antall arbeidsledige i fylket på 16 prosent på årsbasis.

Mens arbeidsledigheten det siste året ha vært på 10 prosent på landsbasis, har den vært på 35 prosent i Hordaland, går det frem av meldingen.