Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på kuttplaner i Posten

Artikkelen er over 5 år gammel

Sparker ansatte uten økonomisk grunnlag, mener Yrkestrafikkforbundet.

I går ble det klart at Posten vil kutte 400 ansatte for å imøtekomme stadig mindre tradisjonell postgang. Posten vil kutte brevsorteringen flere steder, blant annet ved terminalen på Minde, og også slå sammen A- og B-post.

«Useriøst», skriver Yrkestrafikkforbundet (YFT) i en pressemelding fredag.

– 500 kan miste jobben i Posten, men de kan ikke legge frem regnestykke for besparelser, sier tillitsvalgt Geir Løland i YFT i pressemeldingen.

Han påpeker at han i et møte med Posten spurte om konkrete tall på innsparinger som følge av kuttene.

– Dette ga de beskjed om ville komme på et senere tidspunkt i prosessen, sier Løland i pressemeldingen.

Forbundsleder Svein Furøy  i YFT er kritisk til at et statlig selskap vil legge ned arbeidsplasser på steder hvor det allerede er jobbmangel. Han mener Postens planer er et steg mot sentralisering, og etterlyser informasjon.

– De ansatte fortjener å få vite mer om hvorfor de mister jobben. Nedbemanninger er alltid utfordrende, og det må være lov å være kritisk når grunnlaget er så tynt, sier Furøy i pressemeldingen.

Pressesjef John Eckhoff sier Posten Norges stiller seg uforstående til kritikken og påpeker at YFT er orientert både skriftlig og muntlig i forbindelse med en styresak før jul. Han viser også til at YFT har deltatt i flere møter der både konkrete kalkyler og forslag har vært tema.

– YTF har fått akkurat samme informasjonen som øvrige organisasjoner. Det inkluderer foreløpige konsekvensvurderinger og kalkyler på kostnadsbesparelser. Foreningen er innkalt til et særskilt møte innen 14 dager der vi vil gjennomgå spørsmålene under på nytt, skriver Eckhoff i en e-post til Vest 24.

– Endringene er ikke besluttet ennå, men dersom Stortinget vedtar vårt forslag, vil konkrete tiltak gjennomføres i samarbeid med organisasjonene, skriver Eckhoff i e-posten.