Gå til sidens hovedinnhold

100 må gå i Sparebanken Vest

Artikkelen er over 5 år gammel

Og ni filialer legges ned.

Sparebanken Vest sier i en pressemelding tirsdag ettermiddag at de skal nedbemanne med 100 årsverk i løpet av 2016.

- Endret kundeadferd, økt digitalisering og strammere regulering setter store og endrede krav til bankdrift fremover. Kundenes bruk av bank er i en rivende utvikling, og vi må hele tiden ligge et steg foran. Sparebanken Vest øker satsningen på innovasjon og digitale tjenester, og gjør endringer i organisasjon og distribusjon for å tilpasse banken til nye bruksmønstre, forventninger og behov, sier administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

I løpet av de fem siste årene har Sparebanken Vest lagt ned halvparten av sine bankkontor. I samme tidsrom har antall innlogginger i mobilbanken økt fra null til 14 millioner.

- De endringene vi presenterer i dag er et resultat av det fremtidsbildet vi ser for oss innen bruk av banktjenester. Vi opplever akslererende vekst i bruk av mobilbank og andre digitale tjenester, parallent med færre besøk i banken filialer. 2015 vil kanskje bli husket som året hvor kundene våre sluttet å bruke skranken, sier Kjerpeseth.

De ni filialene som nå er besluttet nedlagt, er filialene på Dale, Fitjar, Hinna, Manger, Mastrevik, Samnanger, Selje, Sund og Ågotnes.

Saken oppdateres.