Gå til sidens hovedinnhold

Bedret resultat for DNB

Artikkelen er over 5 år gammel

DNB hadde et resultat før skatt på 7,9 milliarder kroner i fjorårets fjerde kvartal. Det er en økning fra 6,2 milliarder kroner i samme periode året før.

Resultatet for 2015 som helhet var 24,8 milliarder kroner, en økning på 4,1 milliarder kroner fra 2015.

– Dette er et sterkt resultat for DNB. Resultatet viser at deler av norsk næringsliv fortsatt vokser til tross for det kraftige oljeprisfallet. Det viser også at vi er en attraktiv bank for norske personkunder. Vi fikk over 170.000 nye boliglånsavtaler i 2015, og det er en god vekst mot året før. Totalt sett er vi godt fornøyde med avkastning og kostnadsutvikling, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Det meste av årsresultatet holdes igjen for å nå myndighetenes kapitalkrav, opplyser storbanken.

Shipping og offshore

– Et godt resultat, en rekke kapitaleffektiviseringstiltak og salg av enkelte lån og eiendom bidro til økningen i kjernekapital. DNB er allerede en av verdens mest solide banker, men vi vil fortsette å bygge kapital gjennom organisk vekst til kapitalkravene er nådd, sier Bjerke.

Nedskrivninger på utlån og garantier økte med 631 millioner kroner i 2015 sammenlignet med 2014.

Økningen kom i hovedsak innen shipping og offshore.

600 mister jobben

DNB kunngjorde onsdag at konsernet reduserer antall kontorer fra 116 til 57. 600 ansatte vil miste jobben som følge av beslutningen.

Nedleggelsene vil skje i løpet av første halvår i år. Når det gjelder bedriftsmarkedet, blir banken tilgjengelig 46 steder, mot 63 i dag.

DNB Eiendom rammes ikke. (©NTB)