Gå til sidens hovedinnhold

If-ansatte rammes av omorganisering

Artikkelen er over 5 år gammel

70 ansatte i If Forsikring blir berørt av en omorganisering i selskapet. De ansatte må sannsynligvis godta å få nye oppgaver, eller flytte til et If-kontor i en annen by.

Stadig flere kunder bruker internett og telefon til å kommunisere med forsikringsselskapet. I If Forsikring blir nå 70 ansatte berørt av en omorganisering som gjør at de enten må få nye arbeidoppgaver i selskapet eller flytte til en ny by.

Seks ansatte i Bergen

If Norge har rundt 1.400 ansatte i dag. Rundt 70 av disse blir berørt av omorganiseringen.

Dette inkluderer seks ansatte i Bergen. Resten er spredt på kontorer i Ålesund, Drammen, Harstad, Tønsberg, Stavanger, Sarpsborg og Kristiansand.

– Mange vil fortsette ved samme kontor, eller et kontor i nærheten. Alle får tilbud om andre jobber i If, sier Berge.

De ansatte i Drammen vil få tilbud om arbeid ved Ifs hovedkontor på Vækerø vest for Oslo. Hva som skjer med de ansatte i Harstad vil bli vurdert i samråd med den enkelte.

– For mange vil dette gå godt, men for noen vil det være vanskelig, sier Berge.

Spredt over hele landet

Informasjonsdirektør Jon Berge sier til BA at årsaken til endringene er digitaliseringen av både forsikringssalg og skadeoppgjør.

Han understreker at If fortsatt vil ha kontorer i de berørte byene, men at noen funksjoner, som for eksempel salg, skal samles i større grad enn i dag.

– Vi har kontorer rundt omkring i landet. Noen små kontorer, og noen store kontorer. Vi har sittet litt for spredt til at vi har klart å koordinere oss godt nok når nye behov har oppstått, sier han.

– Folk oppsøker ikke lenger et forsikringsselskap for å kjøpe forsikring eller gjøre opp en skade. Det er årsaken til at vi gjør disse endringene nå. For de som blir berørt er det alvorlig, men vi sier ikke opp noen i denne prosessen, sier han til BA.

If: – Kundene vil ikke merke det

If informerte de ansatte om avgjørelsen tirsdag. Informasjonsdirektør Berge sier til BA at endringene ikke vil gå ut over kundene.

– Omorganiseringen er ikke noe kundene vil merke, men vi må ta vare på de som jobber hos oss og gi dem en så grei behandling som mulig, sier han.

Både i Trondheim, hvor salgsmedarbeiderne i stor grad skal samles, og på Hamar, skal selskapet bemanne opp.

– Vi samler kreftene for å gi best mulig service til kundene, sier han.

Skadeforikringsselskapet If har rundt 3,6 millioner kunder i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Baltikum. Konsernet har 6.800 ansatte, ifølge selskapets hjemmesider.

Tirsdag ble det også kjent at 100 må gå i Sparebanken Vest. Totalt ni filialer legges ned.