Gå til sidens hovedinnhold

Lindorff flytter 28 stillinger fra Bergen

Artikkelen er over 5 år gammel

Inkassoselskapet Lindorff har bestemt seg for å flytte 28 stillinger fra Bergen. Den teknologiske utviklingen oppgis som årsak.

Det handler om 28 stillinger som er knyttet til driftsfunksjoner som nå flyttes fra Bergen til Trondheim, Oslo og Røyken.

– Bergenskontoret videreføres som et salgs- og kundekontor, sier administrerende direktør Anette Willumsen i Lindorff til selskapets egne hjemmesider.

Endringen berører 28 stillinger i Bergen. Samtlige får tilbud om å være med på flyttelasset. I en melding opplyser Lindorff at selskapet legger vekt på å finne gode løsninger for de ansatte som rammes.

– Vi vet foreløpig ikke hvor mange som eventuelt vil flytte, men de som velger ikke å gjøre det vil få individuelle sluttpakker, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo til Vest 24.

Kutter kostnader

Lindorff mener å skape en mer robust driftsmodell ved å samle driftsfunksjonene andre steder enn Bergen. «Endringer gjør at Lindorff får styrket fagmiljøene, større fleksibilitet i kundeleveransene og reduserte kostnader», skriver selskapet i en melding som er lagt ut på hjemmesidene.

Willumsen forklarer endringen blant annet med teknologisk utvikling.

– Markedene endrer seg stadig raskere, og ny teknologi er driver i utviklingen. For å møte endringene er det viktig for Lindorff å ha et kontinuerlig fokus på kostnadene, samtidig som vi utvikler og styrker fagmiljøene, sier Willumsen.

– Ryddig prosess

Hun påpeker at Bergens-kontoret videreføres som et salgs og kundekontor.

– Vi skal sikre at kundene våre i landsdelen får effektive løsninger også i fremtiden, sier Lindorff-direktøren.

Etter det Vest24.no forstår, blir rundt ti ansatte igjen i Bergen.

Tillitsvalgt May-Liss Nilssen ved Lindorff i Bergen ønsker ikke å si særlig mye om situasjonen.

– Det blir feil siden denne prosessen fortsatt pågår. Men det jeg kan si er at håndteringen har vært veldig ryddig, sier Nilssen.

Svenskeid

Selskapet Lindorff ble stiftet i 1898 og er i dag representert i 13 land. I Norge har selskapet 700 ansatte i Bergen, Trondheim, Oslo og Røyken. Totalt sysselsetter selskapet 3.100 ansatte, heter det på hjemmesidene.

Der går det også frem at Lindorff i 2014 omsatte for 475 millioner euro.

Lindorff er eid av oppkjøpsfondet Nordic Capital Fund VIII, som har base i Sverige og som investerer i mellomstore og store selskaper i Norden og i tysktalende land.