I Bergen har Eirik Hokstad sammen med Asgeir Steinsland Hansen slått seg opp som på eiendom. Sammen hadde de blant annet selskapet Sorbonne,som nylig ble slått konkurs.

Vennskapet de to hadde er nå historie, og en offentlig skittentøyvask har pågått i flere måneder. Deriblant har Nettavisen omtalt at Hokstad og hans advokat Ivar Hillestad, i advokatfirmaet Hammervoll Pind, er anmeldt for trusler og utpressing.

Inntekt på over 19 millioner

Offentlige registre viser at Hokstad, gjennom flere firmaer han eier, skylder opp mot 1,1 millioner kroner. Skattelistene for 2014 viser at han hadde en skattbar inntekt på over 19 millioner kroner.

Nettavisen har også innhentet annen dokumentasjon som viser krav fra kreditorer, deriblant har toppadvokat John Christian Elden et krav på mellom 90.000 – 100.000 kroner. Kravet er gått til inkasso, får Nettavisen opplyst.

– I den utfordrende tiden som ligger bak oss, hvor undertegnede alene har måtte rydde opp i Sorbonne-konsernet, alene vært tilgjengelig for media og i stor grad dedikert 100 prosent av tiden til denne ryddejobben, har dette på kort sikt gått ut over enkelte av mine andre virksomheter. Sorbonne-ryddejobben har kostet tid, og en god del penger, skriver Hokstad i en mail til Nettavisen.

LES OGSÅ: Flere kreditorer vil slå Sorbonne-selskaper konkurs

Kjøpte bil til 1,3 mill

Selv om Hokstad har en rekke kreditorer på nakken hindret det ham ikke i å investere i en BMW X5 til 1.322.000 kroner, ifølge offentlige registre. Bilkjøpet er registrert i midten av mars i år. Dette gjorde han gjennom firmaet Gustav Finans AS. I 2014 hadde firmaet et årsresultat på 47.000 kroner i overskudd. Hokstad ønsker ikke å oppgi hvor mye omsetningen var på i 2015.

– Gustav Finans AS er et eget konsern med en annen eierstruktur, og disponeringene til det selskapet ser jeg ingen grunn til å kommentere utover at selskapet hadde et bra år i fjor.

Blant kreditorer Hokstad skylder penger, er Telenor, IF Skadeforsikring, PR-selskapet NOR PR, rådgiverselskapet innen eiendom A/STAB, byggeselskapet Geitanger Bybb, og byggeselskapet SWECO. Banker og finanshus er også blant kreditorene.

Fikk kemneren på nakken

Det er gjennom firmaet Dovre kapital AS det er flest kreditorer. Dette firmaet hadde i slutten av mai 28 betalingsanmerkninger og kreditorkrav på 636.313 kroner.

– Summen av oppgavene knyttet til ryddejobben i Sorbonne har ført til at Dovre-konsernet over en periode har hatt anstrengt likviditet og for lite fokus fra min side, noe som har ført til disse betalingsanmerkningene. Det er gjort grep på kapitalsiden i selskapet med tanke på likviditet, og både bokført og verdijustert egenkapital i selskapet er god. Selskapet skal innfri alle sine forpliktelser, forteller Hokstad.

Nettavisen har vært i kontakt med flere av kreditorene. Flere av dem reagerer på bilkjøpet. Med unntak av ett tilfelle ønsker ikke noen å uttale seg.

– Vi er i dialog med kunden, og har tro på at dette skal ordne seg i løpet av kort tid, sier partner i NOR PR, Trond Albert Skjelbred, til Nettavisen.

I februar i år ble det ifølge dokumenter i grunnboken også holdt en utleggsforretning av kemneren i Bergen på nesten én million kroner. Dette skjer i tilfeller hvor personer ikke har betalt skatter og avgifter innen betalingsfristen og kemneren tar pant i eiendeler.

Så sent som i midten av mai sto kemneren i Bergen på kreditorlisten, men offentlige registre viste mandag at kravet er slettet.

Hokstad har også dokumentert overfor Nettavisen at kravet fra kemneren er slettet.