Gå til sidens hovedinnhold

På dette stedet er det sju fastboende. Nå lyses det ut 13 ledige stillinger.

Artikkelen er over 5 år gammel

Opprettsgiganten Marine Harvest ASA bygger for tiden et nytt anlegg for smålaks i bygda Fjæra som vil gi 15 nye arbeidsplasser.

– Vi søker nå de 13 som skal passe på millioner av smålaks som flytter inn i bygda til Ragna, John Vidar, Aslaug, Lars, Else, Marit og Cathrine, sier kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Eivind Nævdal-Bolstad i en pressemelding, ifølge Hardanger Folkeblad.

Totalt bringer etableringen 15 nye arbeidsplasser til bygda.

Bygger nytt anlegg

Selskapet bygger et av landets største og mest moderne resirkuleringsanlegg i Fjæra. Dette er et miljøvennlig anlegg som produserer smolt, eller smålaks, ved hjelp av ferskvann og sjøvann, og har høy vekt på sikring mot rømming og ren produksjon.

HF har tidligere skrevet om prosjektet, og byggingen er allerede godt i gang. Nå søker Marine Harvest blant annet etter rørlegger, elektriker og driftsteknikere til anlegget.

250 millioner

Marine Harvest er verdens største oppdretter av atlantisk laks, noe som har kommet en rekke bygder og distrikter til gode. Rundt 80 % av selskapets ansatte i Norge bor i det Statistisk Sentralbyrå definerer som «mindre sentrale områder».

– I 2014 kjøpte vi varer og tjenester i Norge for rundt 7 milliarder kroner. Mye av dette legges igjen lokalt, og bygder i hele landet opplever positive ringvirkninger ved slike etableringer. Vi gleder oss til å etablere oss i Fjæra, sier kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Eivind Nævdal-Bolstad.

Totalt vil Marine Harvest sitt anlegg i Fjæra, med utstyr og når det står produksjonsklart i november 2016, ha kostet nærmere 250 millioner kroner.