Det melder Firda.

Klokken 1400 gikk 16 politifolk til aksjon mot aksjonistene som protesterer mot Nordic Mining sin prøveboring i Engebøfjellet i Vevring i Naustdal. Med hjelp fra brannvesenet brukte de hydrauliske sakser for å klippe av lenkene til aksjonistene.

Ifølge Firda ble de 15 aksjonistene fraktet til Florø. De kan vente seg et forelegg på 10.000 kroner hver, skriver avisen.

I en pressemelding tidligere tirsdag skrev organisasjonen at de har samlet 2.000 personer på en liste for sivill ulydighet mot det osmtridte gruveprosjektet.

– Vi er mer opptatt av å være her lenge enn å mobilisere veldig mange til en kort aksjon. Vi er forberedt på å være her i mange uker, sier Natur og Ungdom-leder Ingrid Skjoldvær til Firda. Hun forteller at målet er å stanse prøveboringen.

Nordic Mining har fått tillatelse til å grave frem mineralet rutil fra Engebøfjellet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden, utenfor bygden Vevring.

Administrerende direktør i Nordic Mining, Ivar S. Fossum, sa tidligere på dagen til Firda at han forventer at aksjonistene har respekt for jobben selskapet skal gjøre med å kartlegge forekomsten av rutil i Engebøfjellet.