Gå til sidens hovedinnhold

Her tjente radarparet ti millioner på ett år

Artikkelen er over 6 år gammel

Eierne Geir Hove og Tom Rune Pedersen i Kløver Eiendom gjorde en kule på Torget 1.

For litt over ett år siden kjøpte de Torget 1 for 38 millioner kroner. Nå nylig solgte de eiendommen. Daglig leder i Kløver Eiendom AS, Tommy I. Hansen, sier at de fikk like oppunder 100 000 kroner per kvadratmeter.

Det betyr at de fikk «like oppunder» 48 millioner kroner for det 478 kvadratmeter store bygget, som er et av de mest sentrale i Bergen. Slik har verdien gått opp med 26 prosent på ett år.

SOLID LEIETAKER

Kjøperen er fra Austevoll og heter Tore Arild Økland. Da Kløver Eiendom la eiendommen ut for salg, reklamerte de med to ting:

Deli de luca leier hele bygget, og vedlikeholder det. Inntektene derfra er på 2,4 millioner kroner i året. Men i 2022 går leieavtalen ut, og da kan leieinntektene kunne dobles dersom huseier får inn et bra utested i stedet.

Det tok ikke Kløver Eiendom lang tid å selge bygget. Årsaken til at de solgte bygget var at utviklingsmulighetene var små.

– Vi er veldig fornøyd med prosessen, vi har fått en god kjøper. Dette er en fantastisk eiendom, så vi mener kjøper også har gjort et godt kjøp.

BETALTE GOD PRIS

– Var det mange om beinet?

– Vi har hatt flere henvendelser og en god salgsprosess, svarer Hansen.

– Dere fikk en bra avanse på bygget, som dere har hatt i bare litt over et år?

– Ja, vi betalte en god pris da og får godt betalt nå. Prisen reflekterer jo attraktiviteten i eiendommen og de lave rentene i lånemarkedet, sier Hansen.