Bergen Group Services skal vokse på grønn omstilling

Den nye «grønne» satsingen til Bergen Group Services skal ha hovedkvarter ved selskapets avdeling på Straume på Sotra. FOTO: BERGEN GROUP SERVICES

Den nye «grønne» satsingen til Bergen Group Services skal ha hovedkvarter ved selskapets avdeling på Straume på Sotra. FOTO: BERGEN GROUP SERVICES

Artikkelen er over 4 år gammel

Blinker ut fornybar energi som nytt vekstområde.

DEL

Det betyr blant annet leveranser mot ulike deler av verdikjeden som fokuserer på fremtidsrettet og fornybar energi, skrievr selskapet i en pressemelding torsdag.

– Bakgrunnen for strategien er utfordringene i olje- og gassmarkedet, sier administrerende direktør Frode Johansson i Bergen Group Services til Vest 24.

Han understreker at energi-satsingen er et tillegg til selskapets nåværende satsingsfelter. Bergen Group Services har ansatt Asbjørn Grini til å lede den nye satsingen, som får hovedbase i avdelingen på Straume på Sotra. Grini (50) er utdannet maskiningeniør og har tidligere vært blant annet konserndirektør for HR og KHMS i Bergen Group, skriver selskapet i en pressemelding.

Vil bruke kompetansen

– Litt av poenget med å utvide våre satsingsområder er å bruke kompetansen vi har på andre områder enn marimtim service og leveranser mot landbasert industri, sier Frode Johansson.

–  Vi tror at mye av vår kompetanse og erfaring gir oss muligeter til å øke aktiviteten mot andre felt enn den konkurranseutsatte olje- og gassektoren. Det fremtidsrettede «grønne» energimarkedet representerer i så måte en spennende mulighet, syner Johansson.

Kan bli flere

Han avslører at selskapet for tiden arbeider med konkrete prosjekter innenfor vindkraft, uten å ville konkretisere hvilke prosjekter det er snakk om.

Asbjørn Grini skal lede satsingen på fornybar energi. FOTO: BERGEN GROUP SERVICES

Asbjørn Grini skal lede satsingen på fornybar energi. FOTO: BERGEN GROUP SERVICES

Bergen Group Services er den eneste operative delen som er igjen av Bergen Group. Bedriften teller rundt 140 ansatte og holder til på Laksevåg og på Straume på Sotra. Johansson håper at satsing på grønn energi skal gi jobb til enda flere.

– Det er jo vårt håp. Men først og fremst må vi tar vare på de vi har, sier administrerende direktør Frode Johansson i Bergen Grou Services.

Artikkeltags