Gå til sidens hovedinnhold

CCB og NorSea Group kjøper konsulentselskap

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal samarbeid tett om subsea servicetjenester.

Coast Center Base (CCB) og NorSea Group inngår et tett samarbeid med konsulentselskapet Logiteam. Som en del av samarbeidet kjøper de to selskapene 68 prosent av aksjene i Logiteam, melder CCB i en pressemelding torsdag.

Satsingen skjer i samarbeid med de andre forsyningsbasene knyttet til CCB og NorSea Group, blant disse CCB på Ågotnes, Vestbase i Kristiansund, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest, heter det i meldingen.

Dekker hele kysten

– Subseabransjen og oljebransjen forøvrig opplever et knallhardt kostnadspress for tiden, noe som gir behov for nye og kostnadseffektive løsninger for vedlikehold av undervannsutstyr. Dette samarbeidet gjør at vi kan levere vedlikeholdstjenester for subsea i stor skala langs hele kysten, sier administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen, i pressemeldingen. Han er godt fornøyd med å ha funnet ny partner.

– Samarbeidet gjør at vi nå kan levere tjenester som gir store kostnadsgevinster for våre kunder, sier Andreassen.

I dag betjener CCB alle feltene i Tampen-området fra CCB Mongstad. Ågotnes vil i fremtiden være knutepunkt for Statoils undervannsvirksomhet i Nordsjøen.

En strategisk match

– Gjennom dette samarbeidet vil vi utvikle oss videre innenfor subsea vedlikeholdstjenester. Global Centre of Expertise Subsea har i dag hovedsete på Ågotnes, og vi har svært gode forutsetninger for å bli en sentral aktør i denne klyngen, sier CCB-direktøren.

Administrerende direktør Nils Chr. Fjærvik i Logiteam mener det nye eierskapet og samarbeidet vil gi utfyllende kompetanse og tilby nye løsninger.

– Som konsulentselskap innen subsea og supply chain management har vi funnet en startegisk match i CCB og NorSea Group, sier han.