Rekordmange unge vil lære om gårdsdrift

STEIGEN, NORDLAND 20080716:
Maren Andrea Tanum Sigvartsen og Mathilde G. Vikene fra Natur og Ungdom driver med hesjing av høy for at det skal tørke på småbruket Vardahaugen i Knedalen i Steigen kommune. Høyet brukes som for for dyrene på småbruket igjennom vinteren. De to jentene på 17 år har bodd og jobbet på småbruket i to uker hvor de har lært hvordan drive en gård på gammelt vis. Jordbruk.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
NB! Modellklarert

STEIGEN, NORDLAND 20080716: Maren Andrea Tanum Sigvartsen og Mathilde G. Vikene fra Natur og Ungdom driver med hesjing av høy for at det skal tørke på småbruket Vardahaugen i Knedalen i Steigen kommune. Høyet brukes som for for dyrene på småbruket igjennom vinteren. De to jentene på 17 år har bodd og jobbet på småbruket i to uker hvor de har lært hvordan drive en gård på gammelt vis. Jordbruk. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX NB! Modellklarert Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): I alt 88 ungdommer skal bruke sommerferien på å lære om gårdsdrift på gårder og setre over hele landet.

DEL

– Etter påmeldingsstormen å dømme vil stadig flere unge utgjøre en forskjell, og ta spaden i egne hender, sier Henriette Stoltenberg, koordinator for Grønt Spatak hos Natur og Ungdom.

Natur og Ungdom og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har arrangert Grønt Spatak hvert år siden 1993, og aldri før har det vært så mange ungdommer påmeldt.

Gjennom prosjektet får ungdom fra 16 år og oppover tilbud om en minst ti dager lang utplassering på seter, gård eller beitetilsyn. Her lærer de blant annet å melke, grave, børste, yste, luke, hesje, høste og arbeide med dyr.

– Grønt Spatak skaper et unikt samarbeid og forståelse mellom unge miljøvernere og bønder. Vi har en felles interesse av å holde det lokale og miljøvennlige jordbruket i hevd, sier Stoltenberg. (©NTB)

Artikkeltags