Gå til sidens hovedinnhold

– Kjekt å bli årets styreleder

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole-Eirik Lerøy er kåret til «årets styreleder» for 2015.

– Kjekt å få denne prisen. Jeg ser det som en anerkjennelse for teamarbeidet som er lagt ned de senere år både fra styre, eiere og ikke minst selskapsledelsen, sier Marine Harvest-styrelederen i en pressemelding.

Tirsdag samles næringslivstopper for å sette fokus på styrenes rolle i norsk økonomi. På kjøreplanen står også å hedre årets styreleder. Juryen er helt sikre på at Lerøy er et riktig valg, heter det i pressemeldingen. De trekker frem at Marine Harvest har fått til en formidabel vekst både i Norge og globalt, fått på plass en vellykket satsing på fôrproduksjon, listing på New York-børsen og gode resultater.

– I en økonomi som skal omstilles hurtig er styrelederens rolle viktigere og viktigere. Lerøy har vist evne til langsiktig tenkning, oppnådd svært gode resultater og ikke minst tatt lederskap innen bærekraft i oppdrettsnæringen, sier juryleder Gunnar Eckbo.

Også Lerøy fokuserer på det langsiktige og bærekraftige.

– Det kan ikke bare dreie seg om økt produksjon. Nå må alt rettes mot å løse problemene med lakselus, sier Lerøy i pressemeldingen.

Prisen «årets styreleder» blir delt ut for 16. gang. Hovedpartnere er advokatformaet Haavind og rekrutteringsselskapet Mercury Urval, heter det i pressemeldingen.