Søndagsåpne Rema 1000-butikker i Bergen om få uker

Søndag åpnet flere Rema flere butikker i Oslo. Bergen kommer etter om noen få uker. Hvilke butikker som åpner er foreløpig ikke bestemt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Søndag åpnet flere Rema flere butikker i Oslo. Bergen kommer etter om noen få uker. Hvilke butikker som åpner er foreløpig ikke bestemt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag åpnet Rema 1000 15 søndagsåpne butikker. Ingen av dem er i Bergen. – Vi åpner flere butikker i løpet av få uker, sier regionsdirektør Christian Eskedal i Rema 1000.

DEL

Tidligere i år anmeldte Rema 120 konkurrerende butikker for å drive i strid med forskriftene for søndagshandle, men samtlige anmeldelser ble henlagt av politiet.

33 butikker i Bergen

I dag, søndag, åpnet Rema 15 butikker. Ingen av dem er i Hordaland, men regionsdirektør Christian Eskedal sier til BA at de vi komme i løpet av de nærmeste ukene.

– Hvilke og akkurat når de skal åpne er foreløpig ikke bestemt, sier han.

Rema 1000 har 33 butikker i Bergen. Totalt i Hordaland er det 59 butikker.

Eskedal sier at det er helt naturlig at Rema har søndagsåpne butikker.

– Vi kan ikke sitte og se på at de andre butikkjedene holder åpnet. Vi gikk til anmeldelse av konkurrerende butikker, men politiet valgte å henlegge alle sakene. Derfor tror jeg ikke politiet kommer til å gripe inn dersom vi holder søndagsåpent.

Vil bruke sperrebånd

Han forklarer at Rema ikke kommer til å benytte seg av Brustadbu-løsningen, men sette opp sperrebånd som avgrenser butikkarealet.

Pressevakt i Oslo politidistrikt har vært tydelig på at de ikke vil starte etterforskning på eget initiativ.

– Men kommer det en anmeldelse. vil den bli vurdert. Jeg ville ikke bli overrasket om utfallet ble det samme som i de andre sakene, sier Roar Hanssen til Vårt land.

Eskedal sier til BA at han tror Rema kommer til å tjene penger på søndagsåpne butikker.

Artikkeltags