NorSea Group tok storeslem i basekampen

NorSea Group AS har blant annet fått kontrakt på terminaltjenester og lagertjenester på Statoils base på Ågotnes i Hordaland.

NorSea Group AS har blant annet fått kontrakt på terminaltjenester og lagertjenester på Statoils base på Ågotnes i Hordaland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den store vinneren i kampen om Statoils basekontrakter ble NorSea Group. Det gir Ågotnes-baserte Coast Center Base AS grunn til å fryde seg.

DEL

– En utrolig viktig kontrakt for oss, jubler konsernsjef John E. Stangeland i NorSea Group til Vest24.

Onsdag tildelte Statoil for første gang basekontrakter for alle av oljeselskapets syv baser i Norge samtidig. Kontraktene er tildelt NorSea Group AS, Saga Fjordbase AS og Asco Norge AS.

Tildelingene inkluderer kontrakter innenfor terminaltjenester, lagertjenester og lagring og håndtering av rør. Den totale kontraktsverdien er på rundt fem milliarder kroner over en tiårsperiode.

NorSea Group AS, som eier 50 prosent av Coast Center Base AS (CCB), har fått kontrakt på lagring og håndtering av rør, terminaltjenester og lagertjenester ved Dusavik-base i Rogaland, Kristiansund i Møre og Romsdal og Hammerfest i Finnmark, samt terminaltjenester og lagertjenester på Mongstad og Ågotnes i Hordaland.

– EN GLAD MANN

– Jeg må si at jeg er en glad mann, sier CCB-sjef Kurt Andreassen i CCB.

Den administrerende direktøren sier det er med ærbødighet og stor respekt selskapet går inn i det nye året med denne tillitserklæringen fra Statoil.

Vest24 har tidligere omtalt Statoils planer om å flytte forsyning fra Ågotnes i Fjell kommune vest for Bergen, til Mongstad nord for Bergen.

LES OGSÅ: Over 100 mister jobben på CCB

For CCB innebærer mandagens kontraktstildeling at volumet de taper på Ågotnes, får de igjen i form av et nytt, langt større volum på Mongstad.

– Isolert vil vi på Ågotnes miste en utgående tonnasje på cirka 150 000 tonn, så vi fortsetter gjennomføringen av nedbemanningen her. Samtidig får vi større tonnasje opp mot 250 000 tonn, sier Andreassen.

Av den grunn blir det tilsvarende oppbemanning på Mongstad.

– En krevende øvelse. Det er ikke gitt at de som blir til overs her vil kunne jobbe på Mongstad. Det pågår en prosess på dette, sier han.

– Blir det behov for flere på Mongstad enn de som blir overtallige på Ågotnes?

– Ikke nødvendigvis. Vi skal ikke bare videreføre modellen. Vi har valgt å tenke effektivisering og tenke stordriftsfordeler ved å trekke på løsninger på tvers i NorSea Group, svarer CCB-direktøren.

Selv om forsyningsaktiviteten på Ågotnes flyttes, sitter selskapet igjen med alle lagertjenester på Sotra-basen.

– Hvordan skal kontraktsigneringen feires?

– Vi har rimelig god jordledning her på neset, ler han.

– Kanskje noen markerer det med et lite kakestykke, men det er nå jobben begynner, så det er viktig å fokusere på oppgavene fremover og sørge for god samhandling, svarer Andreassen.

SKUFFET MONGSTADBASE-SJEF

Det lokale driftsselskapet Mongstadbase nådde ikke opp i konkurransen. De må dermed vike for en ny aktør når oppdraget starter 1. juli 2015.

– Vi er selvsagt skuffet, men må se fremover og etablere et samarbeid med den nye aktøren. Det viktigste i første omgang er å få en avklaring i forhold til de ansatte, sier daglig leder på Mongstadbase, Ragnhild Langøy, i en pressemelding.

– Jeg er glad for at NorSea allerede har sagt at de ønsker et godt samarbeid med de lokale aktørene på basene de nå overtar. Jeg forventar at dette innebærer gode løsninger for de ansatte på Mongstadbase, som selvsagt vil kjenne på usikkerhet i dag, sier Lindås-ordfører Astrid Aarhus Byrknes i den samme pressemeldingen.

For Florø i Sogn og Fjordane har NorSea Group AS fått kontrakt på lagring og håndtering av rør, i tillegg til lagertjenester

Saga Fjordbase AS har fått kontrakt på terminaltjenester i Florø i Sogn og Fjordane.

Asco Norge AS har fått kontrakt på lagring og håndtering av rør, terminaltjenester og lagertjenester i Sandnessjøen i Nordland.

Kontraktene har en varighet på seks år, og vil ha oppstart fra 1. juli 2015. Kontraktene har også opsjoner på forlengelse på to pluss to år, slik at de har en varighet på opptil 10 år, dersom alle opsjoner blir benyttet.

– Kontraktene vil gi store besparelser i Statoils logistikkvirksomhet, sier Astrid Sørensen, direktør for Fellesoperasjoner i Statoil i en pressemelding.

Hun forklarer at logistikkvirksomheten utgjør cirka 10 prosent av driftskostnadene for en installasjon, og at effektivisering av basedriften er vesentlig for å forlenge levetiden til feltene Statoil opererer.

Artikkeltags