Det melder selskapet i en pressemelding.

Summen er det halve av gjennomsnittet de siste ti årene. Da har det til sammen vært utbetalt rundt 9 milliarder kroner, går det frem av meldingen.

Bakgrunnen for det haverte utnyttet er et vedtak fra 2014, da BKK vedtok en utbyttepolitikk som skal styrke soliditeten og bidra til at konsernet i hovedsak oppnår vekst gjennom kjernevirksomheten, heter det.

Selskapet har blant annet tatt mål av seg til å være en ledende aktør innen utviklingen av klimavennlig energi og fremtidsrettede infrastrukturløsninger.

Mens utbyttet blir kuttet kraftig, øker BKKs resultat til 750 millioner kroner for fjoråret. Det er 179 millioner mer enn i 2014. Blant årsakene til resultatforbedringen er salget av eierandeler i Småkraft AS, som ble solgt med regnskapsmessig gevinst i desember 2015.

BKK forventer et svakere resultat i år enn i fjor. Forutsetningene for den dystre spådommen er forventninger om fortsatt svak krone i forhold til euro, normal nedbørsmengde og tilsig til magasinene, noe som vil gi kraftoverskudd og lave priser gjennom året.

BKK er eid av Statkraft og 17 kommuner mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden.