Reitan anmelder 120 søndagsåpne butikker

Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan. FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX

Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan. FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan anmelder 120 av konkurrentenes butikker for brudd på reglene for søndagsåpne butikker.

DEL

Reitan vil levere anmeldelsen til Oslo-politiet mandag, melder NRK.

Rema 1000-sjefen mener butikkene fra Norgesgruppen, Coop og Bunnpris har brutt lov om helligdager og helligdagsfred ved å bruke for store arealer når de holder åpent på søndager.

– Dagens regelverk håndheves ikke, og for dem som utnytter det, øker omsetningen. Enten må myndighetene håndheve loven, eller så må alle dagligvarebutikker få lov til å holde åpent på søndager, sier Reitan til kanalen.

– PR-stunt

Både Norgesgruppen og Coop avviser påstandene fra Rema 1000.

– Vi mener vi praktiserer dagens lovverk. Vi må vurdere anmeldelsene og se om det er noe vi kan kritiseres for, sier Per Roskifte, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen til VG.

Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis mener at det hele smaker av et gedigent PR-stunt fra Reitans side.

– Vi er opptatt av å forholde oss til regelverket og skal undersøke omstendighetene rundt de fire butikkene våre som er anmeldt, sier han til avisen.

Anmelder over hele landet

Rema-sjefen drar selv til Sentrum politistasjon i Oslo klokken 13 mandag for å levere en bunke med anmeldelser til politiet. Over hele landet vil lokale politistasjoner motta samme type anmeldelser fra sine lokale Rema-kjøpmenn.

– Vi finner oss ikke lenger i at vår største konkurrent, Norgesgruppen, som toger mot en markedsandel på 50 prosent, bryter loven og holder butikker søndagsåpne, mens vi følger loven og holder stengt, sier Reitan.

Anmeldelsene vil i hovedsak gjelde brudd på reglene om salgsareal, der loven setter en begrensning på 100 kvadratmeter – den såkalte Brustad-bua – for utsalgssteder som i det vesentlige selger kiosk- eller dagligvarer. (©NTB)

Artikkeltags