Gå til sidens hovedinnhold

Beste i historien for Lerøy og Grieg

Artikkelen er over 4 år gammel

Gode tider for lokale oppdrettsgiganter.

Lerøy Seafood Group nådde et driftsresultat på 584 millioner kroner i årets første kvartal. Det forteller selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

Svært høy pris på atlantisk laks og en bedring i prisene for ørret er grunnen til at selskapet noterer sitt beste kvartal.

– Vi er fornøyd med inntjeningen, men ser det er mange områder vi kan forbedre oss på. Det er vårt fokus, og det jobber vi knallhardt med, sier konsernleder Henning Beltestad i meldingen.

Omsetningen til Lerøy Seafood Group økte med 17 prosent til 3,85 milliarder kroner i årets første kvartal. Slaktevolumet av laks og ørret økte med 9 prosent.

Driftsredultatet før verdijustering av biomasse ble altså 584 millioner kroner, mot 404 millioner i samme periode i fjor.

Også Grieg Seafood ser tilbake på sitt beste kvartalsresultat noen gang. Selskapet fikk et resultat på 214 millioner kroner. I en børsmelding torsdag karakteriserer Grieg Seafood markedet som historisk sterkt, og fastslår at selskapet har hatt en stabil sjøproduksjon i alle regionene.

Inntektene i første kvartal ble knappe 1,3 milliarder kroner, noe som er 26 prosent høyere enn tilsvarende periode i for.