Gå til sidens hovedinnhold

Rekordbra kvartal for Marine Harvest

Artikkelen er over 4 år gammel

Gode priser i Europa og Asia har gitt oppdrettsselskapet Marine Harvest et svært godt 1. kvartal.

Selskapet oppnådde et resultat før skatter og avskrivninger på 112 millioner euro i løpet av årets første kvartal. Tilsvarende resultat var 95 millioner euro i fjor, skriver selskapet i en børsmelding onsdag.

På grunn av det operasjonelle driftsresultatet, utsikter til et sterkt marked fremover og selskapets solide finansielle situasjon, har styret besluttet å utbetale et kvartalsresultat på 1 krone og 70 øre per aksje.

Konsernsjef Alf-Helge Aarskog sier i meldingen at gode priser i Europa og Asia, samt et bedre marked i USA, er grunnen til at 1 kvartal 2016 er et av de beste selskapene noen gang har hatt.

– Jeg vil også fremheve reduserte produksjonskostnader i Canada og de gode bidragene fra Region Nord og Region Vest i Norge, sier Aarskog i meldingen.

Selskapet noterte driftsinntekter og andre inntekter på 809,5 millioner euro i kvartalet, noe som er de høyeste inntektene noen sinne for et førstekvartal.

Samtidig peker selskapet på situasjonen i Chile, som påvirker resultatet i negativ retning. Her har algeoppblomstring ført til store problemer, og Marine Harvest er nå i gang med å restrukturere virksomheten for å kutte kostnader og bli mer konkurransedyktige. Tidligere i år reduserte selskapet bemanningen i Chile med 500 ansatte.

– Marine Harvest vil fortsette arbeidet for strengere regulering av havbruksnæringen i Chile. De vil kunne endre chilensk laksenæring til en bærekraftig industri, med forbedret biologi, solide finansielle resultater og trygge arbeidsplasser, sier Aarskog.

Marine Harvest, som har hovedkontor i Bergen, er verdens ledende sjømatselskap og den største produsenten av oppdrettslaks. Selskapet er notert på Oslo Børs og New York Stock Exhange.