Aftenbladet: Regjeringen bløffet om tiltakspakke

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen besøkte tirsdag bedrifter i Bergen rammet av den økende arbeidsledigheten. Her ombord på supply-skipet Skandi Vega som ligger til kai  ved Skoltegrunnskaien.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen besøkte tirsdag bedrifter i Bergen rammet av den økende arbeidsledigheten. Her ombord på supply-skipet Skandi Vega som ligger til kai ved Skoltegrunnskaien. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet på 4 milliarder kroner skulle særlig gå til Sørvestlandet. Det har den ikke gjort, skriver Stavanger Aftenblad.

DEL

Omtrent 2,3 til 2,8 milliarder av krisepengene er ikke blitt øremerket Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Agder-fylkene, viser avisens funn.

Disse seks fylkene har ifølge Navs januartall hatt den desidert største ledighetsveksten det siste året. Rogaland topper statistikken med 79 prosents vekst.

Les også: Offshoretopp under krisebesøk: – Senk formueskatten!

Da Stortinget gjorde endringer i statsbudsjettet før jul, sto regjeringen fast på at tiltakspakken skulle ha en «tydelig profil rettet mot områdene som opplever størst vekst i ledigheten på Sør- og Vestlandet».

Men regjeringens uttalelser krasjer med svarene fra departementene som er bevilget penger i tiltakspakken.

Ap-nestleder Hadia Tajik sier at Aftenbladets avsløring viser at Stortinget er blitt holdt for narr, mens Geir Pollestad i Senterpartiet kaller det «en milliardbløff». Pollestad mener regjeringen har oppkonstruert en pakke på 4 milliarder som ikke svarer til forventningene den selv har skapt.

– Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr. Hovedinnretningen av tiltakspakken for økt sysselsetting er midlertidige tiltak rettet mot Sør- og Vestlandet. Det er riktig at noen av tiltakene ikke er øremerket Sør- og Vestlandet. Dette betyr ikke at midlene ikke vil tilfalle Sør- og Vestlandet, svarer finansminister Siv Jensen (Frp) i en epost til avisen.

Artikkeltags