Gå til sidens hovedinnhold

Tide-drift i pluss

Artikkelen er over 5 år gammel

52 millioner i driftsoverskudd i første kvartal.

Tide ASA melder om et driftsoverskudd før avskrivninger og leasingkostnader på 52 millioner kroner i første kvartal i år. Tilsvarende tall for 2015 var 57 millioner, heter det. Resultatet før skatt er på minus 12 millioner mot minus ni millioner året før.

Selskapet skriver at det spesielt er anbud i Norge og kommersiell virksomhet som trekker resultatet opp. I Danmark er aktiviteten redusert, og også Tide Verksted bidrar i negativ retning.

Tide har rodd i land to store kontrakter den siste tiden. Den største kontrakten noen sinne ble klar da selskapet signerte kontrakten om Regionbussene på Fyn i Danmark. Kontraktsverdien er på 3,2 milliarder kroner inkludert opsjoner. Tide skal også drive rutekjøring i Sogn til en verdi av 700 millioner.

Det betyr at ordrereserven for Tide nå er på 13,7 milliarder kroner, mot 9,4 milliarder året før, og er den største ordrereserven Tide noen gang har hatt.

– Tide er fornøyd med at ordrereserven nå er på et historisk høyt nivå, og jeg er glad for at selskapets strategi for vekst gir resulteter, sier konsernsjef Roger Harkestad i meldingen.