Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes resultat for Fjord 1

Artikkelen er over 5 år gammel

Fjord1-konsernet oppnådde et resultat på 212 milioner kroner i 2015.

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag formiddag.

Ifølge meldingen viser resultatet mer enn en dobling sammenlignet md 2014. Fallende oljepris og lavere finanskostander er sammen med økt kostnadskontroll og bedre inntjening på kontraktene blant grunnene til resultatforbedringen.

– Det er gledelig å levere et slikt resultat og dermed rigge selskapet for det grønne skiftet, sier konstituert administrerende direktør André Høyset i pressemeldingen. Han mener selskapet har en sterk posisjon og at utsiktene for de kommende årene er gode.

– Med en sunn økonomi i bunnen har vi ryggrad til å satse på miljøskiftet som næringen er i. Det viktigste satsingsområdet for Fjord1 er utvilsomt at vi sikrer oss kontrakter på grønn teknologi, sier direktøren i meldingen.

I meldingen sier selskapet seg også fornøyd med trafikkregulariteten gjennom fjoråret. Totalt reiste 20,7 millioner passasjerer med Fjord1. Det ble fraktet 10 millioner kjøretøyer i 2015. Tallene viser en økning på henholdsvis 2,6 og 1,7 prosent, går det frem av meldingen.

I løpet av fjoråret trakk administrerende direktør Dagfinn Neteland og hele styret seg i protest mot fylkespolitikernes vedtak om å selge aksjene i selskapet til konkurrenten Torghatten AS. Etter Netelands exit ble Høyset konstituert i toppstillingen i transportselskapet.